X 
Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Cum să alegi corect o saltea ortopedică? ©

26 ian. 13:57   Business
1286 0

Știai că la nivel global aproape 30% dintre toți adulți suferă de scăderea calității somnului? Unii chiar afirmă că au frecvente crize de apnee în somn, adică își pierd respirația în somn. Acest fenomen are la bază câteva elemente de bază:

  • o cameră nepotrivită pentru somn, cu multe elemente secundare, mobilier sau elemente de decor care deranjează creierul;
  • un mediu inoportun pentru repausul zilnic, adică lipsit de aer proaspăt, neaerisit la timp, prea umed sau prea uscat;
  • o saltea nepotrivită.

Am stat de vorbă cu specialiștii Ecohome despre cel din urmă punct și anume despre cum se alege corect o saltea ortopedică - am adunat câteva recomandări fiabile pentru tine, dacă ești acum în situația în care nu știi pentru ce fel de model să optezi.

1.Selectează cu atenție materialul saltelei

Fie că ne referim la o saltea de o persoană sau una dublă, elementul central al acesteia este cel al materialului. Deci, de calitatea acestuia depinde cât de bine te vei odihni și dacă vei avea un somn de durată.

Distingem câteva modele de saltele, după cum urmează:

  • cele cu spumă de memorie - sunt un adevărat trend, inclusiv în rândul vedetelor. Din această categorie fac parte saltelele hipoalergenice, foarte elastice, sigure și longevive în utilizare. De regulă, acest tip de saltea se potrivește tuturor persoanelor, în special celor care au diferite probleme cu sistemul locomotor.
  • cele pe apă - sunt o categorie mare de saltele mai dificil de manevrat, din cauza volumului lor, dar se înscriu liber la categoria saltele ortopedice.
  • cele din latex și cele cu spumă - sunt mai democratice în clasa de prețuri, ușor de instalat și de curățat.

2.Verifică tapițeria saltelei

Tapițeria sau husa pentru saltea trebuie, în mod ideal, să fie detașabilă și să fie lavabilă, deoarece lipsa posibilității de a o curăța poate favoriza apariția acarienilor și a microorganismelor care alergizează sau stimulează crizele aparatului respirator.

3.Alege grosimea care ți se potrivește

În ultima perioadă, specialiștii au confirmat că saltelele groase nu sunt neapărat mai bune decât cele mai subțiri. Dimpotrivă, acestea pot fi chiar mai dure, respectiv alegerea dimensiunii trebuie să pornească de la necesitățile tale, de la cadrul patului și de amplasarea acestuia. Dacă nu ai un cadru de pat cu înălțime sau dacă ești adeptul minimalismului în decor, atunci e oportun să alegi o saltea de grosime medie din materiale de calitate înaltă.

Nu știi de unde să găsești cele mai bune saltele ortopedice? Vino în magazinul Ecohome sau accesează site-ul și primește consultația specialiștilor noștri pentru a-ți procura cea mai bună saltea care îți va garanta un somn odihnitor și energia cuvenită după un repaus nocturn.

Ecohome - stil și rafinament pentru casa ta!

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий