X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Ziua Mondială a Cămășii Naționale Ucrainene, sărbătorită la Chișinău

18 mai. 11:31   Capitala
3449 1

În cămăși tradiționale și cu steaguri în mîini. Așa au arătat zeci de ucraineni care au fost prezenți în scuarul catedralei din capitală de ziua mondială a cămășii naționale, numită „Vîșivanka”.

Scopul sărbătorii este promovarea tradițiilor și portului popular, iar de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, această acțiune, organizată în multe țări ale lumii, vine în sprijinul rezistenței ucrainenilor în fața agresorului. Printre participanții la evenimentul din scuarul catedralei mitropolitane au fost oficiali moldoveni și ucraineni.

Ziua Costumului Tradițional Ucrainean este sărbătorită în peste 40 de țări și are drept scop promovarea și păstrarea tradițiilor naționale.

„Această sărbătoare s-a născut aproape douăzeci de ani în urmă dintr-un flashmob organizat de studenți din Universitatea din Cernăuți care au hotărît ca într-o zi să vie la lecții într-o cămașă națională în semn de demonstrație că sînt de identitate ucraineană și aparțin de lumea ucraineană”, a relatat ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko.

Evenimentul, ajuns la cea de-a XI-a ediție, a fost organizat la Chișinău de către Congresul Național al Ucrainenilor cu sprijinul organizațiilor internaționale.

4
1
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав