X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Ce aparat de aer condiționat să alegi pentru apartament? ©

5 iul. 15:47   Business
3849

În ultimele decade, temperaturile în termometru pe timpul verii sunt într-o creștere alarmantă. Nu doar verile vin cu caniculă, ci chiar și primăverile devreme, fapt care ne afectează într-o măsură sau alta calitatea vieții.

Prin urmare, pentru a putea supraviețui de-a lungul celui mai fierbinte anotimp din an e timpul este oportun să îți alegi un aparat de aer condiționat eficient pentru apartamentul tău. Nu știi pe care să-l alegi? Am stat de vorbă cu specialiștii magazinului Amber - Term și iată ce recomandări trebuie să urmezi.

Alege aparatul de aer condiționat după metrajul încăperilor

Să ne imaginăm situația în care ai o locuință cu o suprafață de circa 60 metri pătrați și 3 odăi. Vrei să echilibrezi ușor temperatura în camere? Atunci cel mai ușor e să optezi pentru instalarea aparatului de aer condiționat în două unități. De exemplu, într-un salon poți lua un aparat de 9000 sau 12000 BAT capacitate de răcire, pe când într-un dormitor între 7000 și 9000. În acest fel, vei răci apartamentul eficient și economisind considerabil la factura electrică.

Optează pentru un sistem mix de aparate de aer condiționat

Pentru apartamentele în care spațiul este limitat poți mixa tipurile de aparate de aer condiționat. De exemplu, dacă ai un dormitor micuț și ai nevoie să-l răcești poți alege un aparat de aer condiționat mobil, iar în salon sau la bucătărie, de ce nu, să optezi pentru un sistem multisplit. O astfel de mixare permite eficientizarea consumului electric și asigurarea confortului termic.

Verifică clasa energetică a aparatului de aer condiționat

Judecând după creșterea prețurilor la energie electrică, este oportun să alegi un aparat de aer condiționat care ar realiza climatizarea eficientă, dar și ar fi economic eficient. Pentru un apartament, poți alege un climatizator casnic, obișnuit, din clasa energetică A sau A+, astfel încât să utilizeze un volum minim de energie și să fie ușor de exploatat.

Alege un aparat cu dimensiuni optime

Evident, chiar și în categoria aparatelor de aer condiționat casnice sunt exemplare imense, cu sisteme multisplit, care cer perforarea pereților și alte soluții complicate. De aceea, o soluție rezonabilă ar fi alegerea unui climatizator clasic și a unui mobil sau un tandem multisplit - casnic, în dependență de metrajul locuinței.

Nu uitați și de faptul că orice aparat de climatizare trebuie să aibă:

  • filtre calitative (pe care trebuie să le curățați măcar o dată la jumătate de an);
  • regimuri speciale, care permit reglarea fluxului și a unghiului de climatizare.

La Amber-Term găsiți cele mai potrivite aparate de aer condiționat la prețuri accesibile și cu garanție de la producători. Nu suportați canicula și luați-vă climatizatorul care v-ar face viața confortabilă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав