Aveți probleme cu vedere? Cunoașteți care este prețul diagnosticării vederii în Moldova? ©

Aveți probleme cu vedere? Cunoașteți care este prețul diagnosticării vederii în Moldova?

Confruntându-se cu necesitatea unei investigației oftalmologice, oamenii ușor se pierd în alegerea unei clinici specializate, ofertelor de investigare, calității echipamentului, etc.

Cercetând mai detaliat această întrebare, am reușit să stabilim, că investigația oftalmologică de bază include o anumită listă de analize realizate cu ajutorul echipamentului specializat și consultarea medicului oftalmolog la un preț de la 250 până la 600 de lei, dar, spre regret, foarte des acestea sunt insuficiente pentru stabilirea diagnosticului precis, și necesită investigații sumplimentare costisitoare, de ex.: tomografia în coerență optică 400-600 de lei, examinarea fundului de ochi 150-700 de lei, angiografia cu fluoresceină – 1300 de lei și alte analize, care nu sunt incluse în pachetul de bază.

De la o clinică la altă lista de analize, precum și prețurile diferă, ca rezultat ai mai multor factori, cu ar fi: standarde interne, disponibilitatea echipamentului performant, etc.

După ce am aflat despre schimbări în abordarea diagnosticării în Centrul Oftalmologic ”Microchirurgia Ochiului”, îndată ne-am adresat directorului d-lui Tanurkov Ghenadie să ne comenteze situația:

”De regulă, diagnosticarea vederii include o listă de analize, care sunt obligatorii pentru fiecare pacient (pachetul de bază – examenul optometric), și investigații suplimentare, care se efectuiază numai la indicația medicului și se achită adăugător (așa numite investigații clinice). Pachetul de bază se formează astfel, încât prețul să fie atractiv, totodată el este menit să ofere medicului informația primară ce investigații suplimentare sunt necesare pentru stabilirea imaginii clinice complete. Aceste investigații se efectuează nu atât pentru stabilirea diagnosticului, încât mai mult pentru alegerea tratamentului potrivit, evaluarea eficacității lui, și prognosticul estimativ al rezultatelor.

Costul invistigațiilor suplimentare în același timp poate depăși semnificativ costul pachetului de bază. În 90% de cazuri pacienții rămân neinvestigați definitiv, și deseori din motive financiare. Chiar dacă examinarea primară în Clinica noastră întotdeauna constituia cea mai amplă lista de analize gratuite, totuși ne-am confruntat cu situații când pacienții n-au avut posibilitatea de a achita tomografia. Câteodată auzeam chiar și acuzații - ”ne stoarceți banii”.

Analiza detaliată a situației ne-a sugerat alte căi de rezolvare problemelor, legate de imposibilitatea investigării definitive a pacienților. După transferarea unui număr de analize cu plată în categoria celor gratuite s-a constatat faptul, că solicitarea lor de către medici pentru stabilirea imaginii clinice complete este mult mai mare! Mai mult ca atât, rata de depistare a afecțiunilor a crescut multiplu!!!

Anume din acest motiv, noi am decis să schimbăm abordarea fața de diagnosticarea vederii în Centrul Oftalmologic ”Microchirurgia Ochiului”. Pe viitor pacientul nu va retrăi pentru investigații suplimentare costisitoare. Un examen clinic oftalmologic complet va include toate investigațiile, necesare pentru obținerea imaginei depline. Aceasta ne va permite stabilirea unui diagnostic cât mai precis, și alegerea unui plan optim de tratament, economisind totodată timpul și banii Pacientului.”    

În premieră în Moldova! Tomografia în coerență optică și scanarea cu laser a fundului de ochi sunt incluse în lista analizelor obligatorii la adresarea primară în Centrul nostru, precum și în lista investigațiilor suplimentare gratuite la adresarea repetată.  

Examenul se efectuează cu ajutorul echipamentului performant de ultima generație de la producători cu renume mondială CANON,ZEISS,OPTOS,TOMEY, REICHERT...

Costul unui examen oftalmologic complet, indeferent de cantitatea investigațiilor efectuate obligatorii și suplimentare constituie 420 de lei. De asemenea, sunt prevăzute tarife speciale pentru unele categorii de pacienți: pentru pensionari – 270 de lei, pentru copii până la 16 ani – 310 lei. 

Pentru programarea la consultație accesați link (butonul): ÎNREGISTRAREA

Infoline: 0 22 55 83 65

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Mai multe

Sondaj Toate

load