Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

SUA: țara în ajun de alegeri

22 ian. 10:00 (reactualizat 22 ian. 17:57)   Analitică
4996 0

În SUA tensiunile continuă să se intensifice. E pentru că în SUA se apropie alegerile prezidențiale din a.2024 – la 15 ianuarie a început campania preelectorală.

Îndeosebi este lovit ex-președintele SUA Donald Trump, căci el este oponentul actualei administrații și a președintelui Biden. Și principalul – el reprezintă aripa patriotică a lumii politice americane, care se opune globaliștilor puri. Vom examina mai multe aspecte importante, care formează situația în această putere mondială.

Acuzații false

Mike Johnson, noul președintele al Camerei reprezentanților, «a lovit în libertate și echitate» - el a permis publicarea tuturor înregistrărilor «răscoalei» din 6 ianuarie,2021. Nu altcineva, anume președintele Biden le-a spus americanilor, că acesta a fost «cel mai rău atac la democrația noastră de la Războiul civil încoace ».

Administrația Biden a cerut ca FBI să urmărească sutele de participanți la acea «răscoală» și să-i întemnițeze în celule, unde ei au așteptat judecata în condiții chinuitoare .


Comitetul Congresului a fost format sub conducerea spicherului de atunci Nansy Pelosi pentru a «elucida esența «răscoalei conduse de Trump». Nici un reprezentant al Partidului republican de opoziție nu făcea parte din el, și doar doi așa ziși «republicani» — Liz Cheney și Adam Kinzinger, — pe care Pelosi și democrații puteau conta că vor sprijini linia trasată de ei.

Mai pe scurt, toate au fost o judecată demonstrativă, în care probele erau ținute în secret, iar verdictul stabilit din timp – «vinovat» – trebuia să fie folosit pentru a consolida regimul guvernant și a-i intimida și reduce la tăcere pe toți cei care aveau altă părere. Mesajul era clar: „Vorbești împotriva „perfecțiunii” alegerilor din 2020 - ai putea ajunge în închisoare împreună cu răzvrătiții”. Societatea s-a putut convinge, grație spicherului Johnson, că toate acuzațiile au fost false. Noul video arată cum demonstranții intrați în clădirea Capitoliului se salută cu polițiștii. În clădire au fost întîmpinați de ofițerii care au ținut deschisă ușa, pentru ca oamenii să poată intra! Ei nici nu puteau presupune că în scurt timp vor fi înhățați și arestați.

Înseamnă oare asta că la 6 ianuarie,2021 nu au fost comise infracțiuni? Înregistrările publicate deja au fost selectate minuțios, pentru a evidenția exemplele de violență și alte infracțiuni posibile. Dar versiunea completă a înregistrărilor, fără îndoială, demonstrează că infinita propagandă despre aceea că aceasta a fost o încercare coordonată de a răsturna guvernul, a fost o minciună. Da violențele și haosul din acea zi? În ce măsură au fost provocate de agenți FBI sub acoperire? Cadrele noi arată clar, cum ofițerii din preajma clădirii trag în protestatari fără avertizare. Probabil, anume de aceea în timpul audierilor reprezentanți ai administrației Biden, cum ar fi procurorul general Merrick Garland, au refuzat să informeze Congresul despre numărul agenților federali prezenți și rolul lor în incitarea la violență.

În opinia societății americane, publicarea acestor probe trebuie să ducă imediat la eliberarea tuturor protestatarilor, care nu au comis acțiuni de violență, aflați în așteptarea judecății sau condamnați deja.

Însă nici presupusul triumf al dreptății nu-l va ajuta, spre exemplu, pe Matei Pern. Deși noul video american arată clar cum el pășește liniștit prin Capitoliu în prezența polițiștilor calmi, după ce Departamentul justiției a anunțat că-l va acuza de terorism, Pern în disperare a decis să se stranguleze în propriul garaj.

Agenți deghizați în protestatari

Da, a fost un fel de răscoală. Guvernanții îl urau așa de mult pe Trump, că erau gata să tortureze și chiar să-și ucidă compatrioții-americani, doar să nu permită accesul lui la președinție. Anul 2023 s-a încheiat, da liberalii încă-s zguduiți de evenimentele din 6 ianuarie, 2021. În acea zi de pomină mii de oameni pașnici au protestat împotriva alegerilor foarte dubioase din a. 2020, pline de tot felul de încălcări.

Protestele din 6 ianuarie, deși au început pașnic, s-au transformat în violențe, deoarece au apărut provocatori și poliția din Capitoliu s-a confruntat cu protestatarii. În acea zi furtunoasă au murit patru adepți ai președintelui Trump, dintre care trei – în urma aplicării excesive a forței din partea oamenilor legii din SUA.

Mai mult, conform Ministerului justiției (DOJ), 1202 de persoane mai în toate cele 50 de state și districtul Columbia au fost acuzați penal. Desigur, unii dintre ei puteau comite încălcări minore ale legii. În esență, regimul Biden a creat un număr impunător de deținuți politici, care riscă acum pedepse severe. Prin acțiunile sale, Ministerul justiției s-a impus ca o instituție răzbunătoare, care caută mereu noi obiecte de urmărire. El s-a unit cu aliații din Congres și mass-media corporativă, pentru a ascunde adevărul despre cele ce au avut loc cu adevărat pe 6 ianuarie. Dar în anul care s-a scurs totul s-a schimbat.

În noiembrie, 2022 republicanii și-au întors Camera reprezentanților SUA, și au promis să elucideze ce anume a avut loc pe 6 ianuarie. Cum numai membrul camerei reprezentanților Mike Johnson (republican din Louisiana) a devenit spicherul Camerei reprezentanților, el a jurat să publice cadrele filmate de camerele video din Capitoliu. Johnson și-a respectat promisiunea, la mijlocul lui noiembrie, trecut el a publicat prima serie de înregistrări și a promis să publice toate cele 14 000 de ore ale video-ului în cel mai scurt timp.

Evident, adepții de dreapta ai lui Trump au apreciat pasul făcut de Johnson. Mulți privesc istoria despre «răscoală», fabricată de mass-media corporativă, ca pe un pretext grosolan de a transforma mii de protestatari pașnici în deținuți politici.

Nu e de mirare, că pe democratul Jamie Raskin (D-Maryland), fost membru al Comitetului special din 6 ianuarie, l-a înfuriat faptul că Johnson a publicat înregistrările. El a declarat isteric, că Johnson «oferă o schemă viitorilor rebeli și teroriști». Clasa politică este convinsă în continuare, că evenimentele din 6 ianuarie au fost un atac la «democrația sacră» și reprezintă cel mai grav atac intern asupra SUA de după 11 septembrie.

Elitele «democratice» de la Washington se înfurie, deoarece știu că versiunea lor neconvingătoare despre 6 ianuarie se prăbușește. Grație publicării acestui video, poporul american și lumea întreagă poate vedea cu ochii proprii cadrele, pe care protestatarii pașnici intră în clădirea Capitoliului, fără a se confrunta cu polițiștii. Unele materiale video, care urmează a fi publicate, pot arăta ciocniri șocante între oamenii legii și protestatari, care în acea zi s-au soldat cu decesul a trei persoane.

Ceea ce este și mai important, viitoarele cadre ar putea face lumină asupra rolului lui Ray Epps, pe care unii observatori îl numesc provocatorul FBI, vinovat de incitarea la protestele care ulterior se vor transforma în rebeliune. Cadrele publicate anterior și analizate de reporterul Julie Kelly au arătat, că Epps a fost printre primii în gloata protestatarilor care au rupt lanțul polițiștilor în partea de vest a clădirii Capitoliului.

Într-un interviu recent oferit prezentatorul radio Chris Salcedo, membrul Camerei reprezentanților Clay Higgins (R-Louisiana) a subliniat rolul potențial, pe care putea să-l joace FBI în transformarea demonstrației pașnice într-o rebeliune scăpată de sub control. Higgins a spus următoarele: «FBI nu doar a participat din interior la acțiunile din 6 ianuarie, ei au avut, bănuiesc, peste 200 de agenți implementați în mulțime, inclusiv agenți pe care îi numeau active umane în interiorul Capitoliului, deghizați în adepți ai lui Trump. În plus, FBI s-a infiltrat și a pătruns în chat-urile online, site-urile web și conturile de social media din întreaga țară».

Același Higgins a caracterizat participarea FBI din 6 ianuarie drept «penetrare profundă », care nu s-a limitat doar la această zi. Din spusele sale, agenția federală tot mai politizată a participat activ în «zilele și lunile precedente » zilei de 6 ianuarie.

Într-adevăr, pe măsura publicării noilor cadre, va deveni clar că punctul de vedere al elitei cu privire la 6 ianuarie este total fals. Scopul principal al narațiunii despre rebeliune este justificarea acțiunilor agresive ale puterii împotriva adepților lui Trump și a altor dușmani ai «statului profund». Activiștii de dreapta trebuie să pună în continuare presiuni pe oficialii aleși și organizațiile acestora, pentru a face în continuare lumină asupra evenimentelor din 6 ianuarie.

Cazul Eastman

John Eastman, un cunoscut în SUA cercetător al dreptului constituțional, se confruntă azi cu o campanie «legală» stridentă, care are ca scop reducerea lui la tăcere, și cu întrebări juridice legale privind alegerile din a.2020.

Unul dintre reputații savanți-constituționaliști și juriști americani, care l-a consultat pe președintele de atunci Trump în mai multe chestiuni juridice cu privire la alegerile din a.2020, numite prostește «cele mai sigure și mai credibile » alegeri în istoria SUA, se confruntă cu o campanie «legală» revoltătoare pe multe fronturi.

John Eastman, profesor în drept, care a fost asistentul judecătorului Curții Supreme Clarence Thomas, a fondat Centrul pentru Jurisprudență Constituțională la Institutul Claremont și a fost decan al Școlii de Drept Dale E. Fowler de la Universitatea Chapman, înainte de a se «pensiona» din funcția sa permanentă.

Savantul-constituționalist a jucat un rol-cheie în a-i oferi lui Trump recomandări despre aceea cum să prevină și să corecteze falsificările și abaterile în alegeri.

Eastman a devenit ținta activiștilor de stînga și anarhiștilor, care au încercat să-l lipsească de statutul de avocat și prin aceasta – de sursa de venit. În prezent dosarul Eastman se află pe rol la Instanța avocaților din California, unde se va decide dacă este apt pentru a practica jurisprudența. El mai este implicat într-un dosar în comitatul Fulton, Georgia, în care a fost urmărit anterior și este judecat împreună cu alți asociați ai lui Trump și cu Trump însuși.

Divergențele juridice la care participă Eastman, țin de sfaturile pe care el le-a dat fostului președinte Trump, și eforturile în vederea revizuirii rezultatelor alegerilor din a.2020, în privința cărora mulți americani încă mai au dubii. Eastman demult ridică întrebări și probleme juridice importante, ce țin de desfășurarea ultimelor alegeri prezidențiale — întrebări și probleme, pe care mass-media preferă să le ignore sau să le clasifice greșit.

«Eu cred că pe americani trebuie să-i neliniștească incapacitatea instanțelor de a înlătura încălcările evidente în desfășurarea alegerilor [din a.2020 ]», — i-a explicat Eastman reporterului. «Articolul II din Constituție dă legiuitorilor statului puterea exclusivă de a determina selecția alegătorilor prezidențiali, și nu grefierii județeni, secretarii de stat sau chiar tribunalele. Însă aceste reguli au fost ignorate sau schimbate, ceea ce a creat un avantaj fals și inechitabil pentru democrați și adepții lor în guvernarea statului». Eastman a pomenit în mod special schimbarea termenelor de votare în Pennsylvania și Arizona, anularea totală sau relaxarea verificării semnăturilor în Pennsylvania și Georgia, utilizarea ilegală a urnelor pentru colectarea voturilor alegătorilor în Wisconsin, modificarea buletinului de vot retro-datat în Michigan, încălcarea colectării buletinelor de vot în azilul de bătrâni în Wisconsin și plăți ilegale către alegători din Nevada, precum și alte chestiuni importante, ce țin de alegerile din a.2020 .

După aceste alegeri, cei care priveau sceptic rezultatele au fost numiți «negatori ai alegerilor» și supuși urmăririi. Prioritatea legii fusese politizată înainte de alegerile din a. 2020, însă în mandatul președintelui Biden a fost dusă la un nou nivel - în istoria americană a apărut era „extraconstituțională”, în care statul de drept a fost transformat în armă. Toate acestea au schimbat complet această țară.

«Noi vedem urmărirea fără precedent a oponenților politici cu utilizarea unei noi tactici de «legalitate»», - a menționat Eastman. «Fie o adresare colegiului de avocați sau aplicarea creativă și expansivă a legii penale, este o încălcare flagrantă a Primului Amendament, care protejează libertatea de exprimare și dreptul de a depune petiții guvernului pentru înlăturarea nemulțumirilor ». El a mai menționat, că și urmărirea de către guvern a unor juriști, cum este el, doar pentru că au consultat juridic clienții «amenință sistemul nostru juridic competitiv ».

În prezent, Eastman luptă pentru a-și menține licența juridică în avocatura California. Într-adevăr, toate problemele juridice cu care se confruntă el acum pot determina, într-un final, soarta acestei țări respectate altă dată, care se transformă rapid într-o dictatură coruptă guvernată de democrați, în care opoziția politică este suprimată fără milă.

«Poporul american trebuie să cunoască - grație eforturilor enorme și costisitoare, pe care le-am întreprins eu pentru a-mi apăra licența de avocat prin prezentarea unor dovezi extinse ale veridicității evaluărilor mele cu privire la alegerile din 2020 - că-s în continuare profund angajat față de Constituția noastră și, la fel de important, față de fondatorii acesteia. prin prezentarea unor dovezi extinse ale veridicității evaluărilor mele cu privire la alegerile din 2020 — că rămân profund angajat față de Constituția noastră și, la fel de important, față de fondatorii acesteia.

Principiul că guvernul nostru ar trebui să se bazeze pe aprobarea celor guvernați»,- a încheiat Eastman. «Noi asigurăm această aprobare prin alegerile libere și corecte. Dacă alegerile nu vor fi libere și corecte, noi nu vom mai putea controla direcția guvernului nostru și vom deveni niște supuși, nu cetățeni au unei republici libere».

***

Așa dar, am examinat mai multe aspecte importante ale vieții politice din SUA în ajunul alegerilor care vor decide soarta acestui stat mare. Da de soarta acestui stat depinde soarta întregii lumi occidentale.

Veaceslav Matveev

8
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?