X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Alegeri în SUA. Confruntarea este iminentă, oricine ar învinge

24 noi. 2020,, 10:01   Analitică
20211 1

S-ar părea că în SUA alegerile s-au terminat, totalurile au fost făcute, dar nu este chiar așa. Confruntarea principală încă va avea loc. De rezultatele ei depinde nu doar soarta celor două partide și a liderilor lor, - depinde soarta SUA pentru mulți ani înainte.

Cu încălcări nemaivăzute

Alegerile prezidențiale din SUA au avut loc la 3 noiembrie,2020 . Președinte al SUA urma să fie ales candidatul Partidului democrat Joe Biden, ex-vicepreședinte și senator, sau adversarul lui principal, președintele în acțiune Donald Trump, înaintat de Partidul Republican.

Unele publicații media s-au grăbit să-l anunțe învingător pe Biden, mai mulți lider mondiali l-au și felicitat deja, inclusiv premierul Canadei Justin Trudeau, al Marii Britanii Boris Johnson, președintele Ucrainei Volodimir Zelensky, premierul Israelului Benjamin Netanyahu, președintele Franței Emanuel Macron.

Între timp, Trump nu recunoaște că a fost învins, chiar dacă a admis această posibilitate, el a declarat că au existat încălcări care au influențat numărarea voturilor și că va contesta rezultatele în instanță. La fel, Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA și un șir de lideri republicani nu recunosc rezultatele acestor alegeri.


Vom menționa aici un moment important. Sistemul electoral american este arhaic, indirect și foarte încurcat. Formal, în alegerile generale din noiembrie este ales nu noul președinte și vicepreședinte SUA, ci membrii colegiului alegătorilor. Ulterior, anume ei se vor aduna în decembrie în capitalele statelor și vor participa la un alt scrutin, în rezultatul căruia va fi identificat oficial noul șef de stat. De la stat la stat, raportul dintre numărul populației și cel al alegătorilor aleși diferă, la fel ca și sistemul de totalizare conform indicelui majoritar sau proporțional. Pentru victorie, candidatul la președinție are nevoie de susținerea a peste 270 de alegători. Numărul acestora într-un stat sau altul depinde de numărul reprezentanților statului în Congresul SUA. Numărul lor total este de 538.

Joe Biden, candidatul Partidului democrat, a obținut susținerea a 273 de alegători (pentru victorie fiind necesari 270), și astfel a devenit învingător. S-ar părea că se poate pune punctul. Dar situația la zi este foarte complicată, se pare că bătăliile politice și confruntarea celor două blocuri politice extreme încă mai urmează.

Dacă analizăm aceste alegeri, putem concluziona, că sistemul politic american, care secole în șir a funcționat ireproșabil, acum trosnește din încheieturi. În prezent în SUA nu are loc simpla distrugere a unor temelii politice și electorale ale statului care stă în fruntea lumii occidentale și a modelului capitalist liberal al economiei, ci o veritabilă lovitură internă sau o tentativă a loviturii de stat cu distrugerea tuturor temeliilor pe care a fost construit modelul politic american.

În acest context, putem constata că SUA s-au ciocnit cu o provocare geopolitică gravă. Dacă învinge candidatul Partidului democrat Biden, în următorii patru ani SUA își vor pierde calitatea de lider și influența mondială. În multe domenii ale CMI țara deja cedează inițiativa în fața Chinei, și dacă America va devia de la orizonturile considerate prioritare de către actuala administrație a Casei Albe, ea se va pomeni într-o confruntare dură cu China, care pentru SUA s-ar putea solda cu o pierdere istorică.

Va putea oare echipa lui Trump să demonstreze încălcările care cu adevărat au avut loc în aceste alegeri? Că doar, după ce au fost anunțate rezultatele care confirmau că președintele în acțiune pierde în fața democraților, administrația lui încă a intentat un șir de acțiuni în vederea revizuirii rezultatelor alegerilor.

Da încălcările au fost chiar grave. Votarea prin poștă, unde au fost depistate votări repetate a unor persoane. Interdicția pentru observatorii-republicani de a intra în multe secții, impactul psihologic evident al manifestanților asupra adepților președintelui Trump și a observatorilor din partea Partidului republican, etc. Cu adevărat, ceva nu e bine în ”regatul Danez”. Ceva nu e corect cu aceste alegeri, care sub ochii noștri se transformă într-o farsă politică a liderilor cercurilor globaliste de stînga și în SUA, și dincolo de hotarele acestei țări.

Dintre ultimele evenimente vom menționa următoarele. Din cauza divergențelor, comisia de supraveghere a procesului electoral în circumscripția Wayne,situată în Michigan - unul dintre statele-cheie , nu a certificat rezultatele numărării voturilor în alegerile prezidențiale. În comisia alcătuită din patru persoane,doi reprezentanți ai republicanilor au votat împotriva certificării rezultatelor, iar doi democrați – pentru.

Așa dar, posibilitatea fraudării este reală și în alte state americane. Acum, dacă administrația Trump va reuși să revizuiască rezultatele alegerilor, America poate fi supusă unor zguduiri serioase, fără precedent istoric.

Putem presupune, că confruntarea dură dintre două forțe politice polare,- a democraților și a republicanilor, - este iminentă. Și deci iminentă este și confruntarea civică ulterioară, iar asta va polariza societatea și ca diviza Federația unită într-un șir de regiuni mari, dintre care unele vor fi dominate de democrați, altele – de republicani.

Ultimul bastion

Și despre președintele Trump. Acest politician deosebit a făcut multe pentru consolidarea puterii politice, economice și militare a Statelor Unite. Fără conducerea lui Trump, fără linia sa geopolitică dură, China demult ar fi ajuns principala forța din lume, însă administrația Trump a impus și Chinei, și BRICS, și altor actori geopolitici regionali o linie politică serioasă.

Această linie este marcată de un anumit patriotism, protecționism și chiar de un oarecare izolaționism.

Să apelăm , în acest context, la lucrarea lui Newt Gingrich, eminent om politic american, ex-președinte al Camerei reprezentanților, «Înțelegerea lui Trump», în care se spune că patriotismul lui Trump este esența viziunii asupra lumii și a sistemului de viziuni politice ale acestuia. Newt Gingrich susține că acest om într-adevăr tratează cu suflet, grijă, neliniște personală viitorul țării sale , care sub ochii noștri se transformă, din cel mai puternic stat al lumii occidentale, într-un focar de haos și instabilitate.

Această democrație, altă dată cea mai mare în occident, își pierde pozițiile. Le pierde și datorită eforturilor coloanei a cincea interne, a grupărilor extreme de stînga, anarhiste, care deja controlează regiuni întregi ale Statelor Unite ale Americii, cum ar fi New York, California, Washington, Seattle, Portsmouth și multe altele. Probabil, Trump înțelege perfect urmările istorice și politice pentru patra sa, dacă el va renunța la victoria sa în aceste alegeri. El înțelege că, dacă pierde el, va avea loc ceva de neînchipuit, căci se va distruge aripa patriotică a cercurilor politice americane, orice linie patriotică și temelie social-politică a viitorului Americii, a viitoarelor elite patriotice americane.

Dacă el pierde, America va deveni un outsider și cu ea – întreaga lume atlantică albă. Echipa lui Trump înțelege perfect aceasta, înțelege perfect și conducerea Partidului republican, care posibil să fie azi ultimul bastion de apărare a conservatismului și a tradiționalului patriotism american.

Senatorul republican Lindsay Graham, altă dată asociat al liderului dreptei John McCain, scrie:” Dacă acum pierde președintele Trump, pierde întregul Partid republican din SUA și republicanii niciodată nu vor mai ajunge la Casa Albă”. Graham este convins că Donald Trump nu trebuie să se recunoască învins în prezidențiale.

Distrugerea matriței

Și încă ceva. Azi pe teritoriul SUA este construit un nou vector politic, am mai vorbit despre aceasta. În prezent, aici se ciocnesc două forțe contrare. Forțe supra-politice și supra-economice, putem spune – mesianice, sacral-eshatologice. Pe de o parte, blocul templierilor, care ține de misteriile Ordinului Templului și tradiția masonică scoțiană, pe de alta – forțele cercului sacru mesianic al Rothschildzilor de la Consiliul celor treisprezece, «Zorii de aur», vechiul ordin mistic englez, care are ca scop formarea unei piramide politice mondiale sacre, în frunte cu viitorul împărat al lumii.

Președintele Trump nu este unica persoană developată de acest fondal istoric. O figură iconică ce simbolizează și forțele național-conservatoare în conducerea Partidului republican din SUA, și tradiționaliștii, acele forțe istorice care controlează America provincială, America de mijloc, America orașelor mici, America conservativă a valorilor tradiționale, America religioasă și profund patriarhală.

Acestor forțe li se opun cei pe care îi numim guvern mondial și lume mistică din spatele cortinei. Cei care controlează nu numai Partidul democrat din SUA, și deci – pe Clintoni și pe Biden, dar și diverse mișcări anarhice și neoliberale. Acei, care controlează de fapt întregul sistem financiar al acestei țări.

Vom menționa în acest context, că încă în îndepărtatul an 1900 Rothschild și-a trimis în SUA agentul său, pe Paul Varburg, care împreună cu bancherul Jacob Schiff a început să creeze Banca federală de rezerve ca bancă centrală a Americii.

Cei mai mari acționari ai Băncii federale de rezervă au fost:

1. Băncile Rothschild din Londra și Paris

2. Banca fraților Lazar din Paris

3. Safe-Bank of Israel Moses în Italia

4. Banca Warburg din Amsterdam și Hamburg

5. Banca Lehmann din New York

6. Banca Khun Loeb din New York

7. Banca Chease Manhattan Rockefeller din New York

8. Banca Goldman Sax din New York

În acest context, cunoscutul istoric și politolog rus Andrei Fursov scrie: «Contopirea unei părți din activele Rothschilzilor și a Rockefellerilor nu este ceva banal. Ea reflectă careva mișcări care se produc în profunzime. Cei care susțin că Rothschilzii și a Rockefellerii fac parte din trecut și nu influențează prezentul, ori îs naivi, ori mint cu rea voință. Faptul că reprezentanții acestor familii, în special Rothschilzii, dar și Baruh (care în a. 1613 a creat «banca băncilor» —StandardCharteredBank), și Warburg nu ies în prim-plan, vorbește despre puterea lor reală: puterea reală este puterea tainică ».

Așa dar, azi în SUA are loc o luptă aprigă pentru existență între blocul național-conservator , care s-a ciocnit cu o provocare istorică extrem de însemnată, și blocul neoliberal.

Toate acesta vorbesc despre aceea, că sub ochii noștri se distruge definitiv nu doar întreaga mașină electorală americană, dar și întreaga matriță social-politică a SUA. Ultima circumstanță ne permite să concluzionăm, că America se află în fața unei provocări mari, după care urmează dacă nu un război civil, atunci cel puțin oi confruntare aprigă a două forțe – național-conservatorii pe de o parte, și liberalii extremi pe de alta.

Anume aceste forțe obțin acum puterea în Partidul democrat. După ce la finele anilor 90 ultimii dintre dixicrați , adică reprezentanții fracțiunii conservatoare, au părăsit acest partid, el deviază tot mai mult spre stînga. Uimitor este faptul, că Partidul democrat din SUA a fost altă dată un partid al confederaților, al dreptei extreme. Interesele sudului american erau exprimate de acei dixicrați -tradiționaliști, și de reprezentanții de dreapta ai Texasului, Alabamei, Louisianei, Missouri, Mississippi și ai altor state. După ce acești democrați tradiționali au părăsit partidul democrat din SUA, succesorii lor votează azi cu republicanii și îl susțin pe-un cap de Donald Trump. Iar în locul lor a venit gruparea liberalilor și anarhiștilor de extremă stîngă, care treptat îi elimină din conducerea partidului chiar și pe cei de centru-stînga. Îi elimină pe oamenii, cu care se identifică președintele ales Joe Biden.

Putem concluziona, că în Partidul democrat din SUA s-a produs o revoluție, care a schimbat definitiv esența și chipul ideologic al acestei structuri. Dacă în SUA această mișcare va veni la putere și-l va înlătura pe președintele Trump, în pofida împotrivirii acestuia, SUA se vor pomeni în fața unui eșec iminent – geopolitic, dar și intern, și deci - și social-economic.

De aceea putem presupune, că azi SUA și întregul popor american, întreaga democrație americană seculară, tradițiile și valorile ei istorice, se află pe punctul de bifurcare, de despărțire a drumurilor. Azi se decide soarta și viitorul acestui stat, puternic și prosper altă dată. Dar se decide nu doar soarta SUA, reieșind din rolul elitelor sale la nivel mondial – se decide soarta întregului proiect global al lumii.

Concluzii

1.Alegerile din SUA au descoperit un aspect important al politicii mondiale și al confruntării mondiale. Azi într-o bătălie aprigă s-au încăierat două forțe de bază. Ele pot fi numite un proiect tradițional conservator și un proiect neo-troțkist, un proiect al Rothschilzilor și a celor din spatele culisei mondiale.

2. SUA se află în fața unei crize politice iminente, caracterizate de o confruntare escatologică profund mistică.

3. Criza pandemică a fost trimisă în lume cu un singur scop. Alegerile din SUA – iată esența acestui scop, căci numai în asemenea condiții a fost posibilă crearea acelor condiții exclusive, în care alegerile s-au făcut prin poștă, pe fondalul nemulțumirii maselor de situația economică.

4. Trump a fost un președinte care reflecta dispozițiile păturilor sociale și politice din SUA, dezamăgite de elitele americane. De la începuturile guvernării sale el și echipa sa s-au ciocnit de critici și confruntări imposibile din partea elitelor financiare și politice ale SUA și ale guvernului mondial controlat de Marea Britanie.

5. Înfrîngerea lui Trump va fi o provocare serioasă pentru situația geopolitică din lume. Ea va acutiza iminent situația politică în lume, iar în timpul administrării Biden poate deveni baza unei confruntări dure și a unei acutizări a situației politice mondiale.

6. Confruntarea dintre Trump și Biden este esența tabloului politic al lumii occidentale moderne. Nu realitățile economice constituie esența acestei confruntări , ci realitățile mistice, căci ele-s manifestarea unor probleme profund escatologice.

7.Dacă Trump pierde, se poate pune cruce pe lumea atlantică tradițională. Această pierdere va însemna pierderea acelor temelii, care stimulau și formau această lume. Forțele venite în locul lui Trump și a echipei sale nu au o doctrină reală, de perspectivă, ele au fost formate doar pentru a crea un haos social și politic, pentru a distruge acea civilizație, care mai bine de 500 ani a condus omenirea pe calea progresului și a dezvoltării.

Veaceslav Matveev

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?