Biden: Refuzul administrației Trump de a coopera poate costa viețile americanilor

Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden a avertizat că și mai mulți americani vor muri din cauza pandemiei de coronavirus dacă administrația Trump continuă să refuze să coopereze în procesul de tranziției și nu furnizează informații privind planurile existente de limitare a pandemiei sau de distribuire a unui eventual vaccin.

Biden a făcut aceste aprecieri luni, a o conferință de presă, răspunzînd la o întrebare legată de efectele refuzului administrației Trump de a coopera în procesul de tranziție a puterii.

Președintele în exercițiu continuă să susțină că alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, cîștigate de Biden, au fost „fraudate” fără a aduce însă nici o dovadă substanțială, transmite moldova.europalibera.org.

Între timp, rata contaminărilor cu Covid-19 în Statele Unite a trecut de 130 de mii pe zi iar pînă la sfîrșitul acestei săptămîni este de așteptat ca numărul deceselor legate de pandemie să treacă de 250 de mii.

Pînă acum, două firme – Pfizer/BioNTech și Moderna – au anunțat că vaccinele lor experimentale au o eficiență de peste 90% și vor cere omologarea de urgență pe piața americană.


Chiar dacă aceste vaccinuri vor începe să fie produse în masă, a avertizat președintele ales al Statelor Unite, campania de distribuire și vaccinare va fi extrem de complexă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load