X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Iubitorii de artă sînt așteptați la teatru: Ce spectacole se vor juca

27 oct. 2022,, 23:00   Afiș
1909 0

Un spectacol intitulat ”Joisărbătoare” de Katalin Thuroczy, regie și scenografie de Slava Sambriş (traducere - Anamaria Pop) va avea loc vineri, 28 octombrie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”.

Potrivit lui Slava Sambriș, piesa, semnată de un dramaturg ungar, este o tragicomedie despre conflicte dintre generații. ”Sper să se regăsească publicul în diferite situații, discuții, ideologii, care se ciocnesc la un moment dat și creează conflict. Avem un spațiu plin de amintiri, de poze, trecute prin diverse perioade istorice. Acest text m-a impresionat și prin faptul că Ungaria are același parcurs istoric, ca și al nostru. Au trecut și ei prin perioada nazistă, cea comunistă, prin perioada așa-zisei libertăți. Au avut același conflict, o legătură strânsă cu cultura rusească. E un text localizat spațiului moldovenesc”, a subliniat regizorul.

În aceeași zi, la 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale”, în cadrul Festivalului Internațional al Artelor Contemporane, va avea loc spectacolul ”COME AS YOU ARE 2, Nir de VOLFF”, producție a Companiei ”Total Brutal” din Berlin, Germania. Spectacolul va fi prezentat în limba engleză cu titrare în limba de stat. Accesul la spectacol este gratuit, iar intrarea va fi posibilă în baza unei rezervări.

Tot vineri, la 18.00, Teatrul ”Alexei Mateevici”, readuce în scenă spectacolul ”Eu sînt vîntul” de Jon Hosse, în regia lui Sorin Militaru, la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” - spectacolul ”Iubirea la proști” de Francis Veber, regie - M. Chris Nedeea, iar la 19.00, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Flori pentru Algernon” de Daniel Keyes, în regia lui Iuri Harmelin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?