Zdob și Zdub prezintă albumul „Bestiarium” (FOTO, VIDEO, AUDIO)

Audio
Zdob și Zdub prezintă albumul „Bestiarium” (FOTO, VIDEO, AUDIO)

Astăzi, 1 noiembrie 2019, trupa Zdob Și Zdub a lansat un album nou, întitulat „Bestiarium”.


Muzicienii au muncit asupra release-ului timp de doi ani, înregistrînd piese noi în pauzele dintre tururi.„Am plecat de la Chișinău în Carpați deoarece în oraș sînt multe lucruri care ne distrag. Am luat cu noi instrumentele, prietenii care ne ajută la compunerea versurilor și ne-am scufundat în natură – anume acest lucru ne-a arătat în ce direcție să ne mișcăm. În realitate noi nu am planificat un album anumit, dar basistul nostru Mihai a adus cu el schițele pe care le-a adunat în carnetul său muzical. Și grație naturii și bunăvoii de acolo am început să facem notițe. Ulterior, ajungînd la Chișinău, le-am ascultat și le-am definitivat în studiou. A fost un proces complicat. Treptat a prins contur conceptul albumului – unirea omului cu natura. În ceea ce privește stilul muzical al albumului, putem numi acesta un „trans”. Am scris circa 20 de cîntece, dar multe dintre ele nu au fost incluse în album – posibil că ele vor fi lansate în cadrul unor compilații”, a relatat vocalistul trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov.Potrivit muzicienilor, albumul „Bestiarium” într-adevăr a ieșit unul conceptual, ideea de bază a acestuia fiind protecția naturii, a mediului.


„Fiind o parte din stratul cultural al țării noastre, noi la fel trebuie să participăm la soluționarea problemelor ecologice. Desigur, noi nu putem influența evoluția evenimentelor pe plan global, nu putem schimba situația ecologică în toată lumea, dar noi nu sîntem indiferenți și acest lucru este foarte important. Versurile pieselor din album întîmplător au contribuit la formarea unui astfel de concept, fiind dedicate interacțiunii omului cu natura, interacțiunii dintre oamenii și animalele și protecția mediului. Și pentru mine este important ca acest album să nu fie inutil”, a menționat chitaristul bass al formațiunii Mihai Gîncu.Coperta albumului a fost realizată de renumitul pictor și muzician rock Serghei Bucur care, printre altele, nu pentru prima oară realizează prezentarea grafică a albumurilor trupei Zdob și Zdub.


„Serghei este unul dintre cei mai originali și inediți pictori-ilustratori. Îl cunoaștem și cooperăm cu el de mai mult timp. Serghei Bucur are un stil original care este imposibil să nu-l cunoști. În plus, viziunea sa se potrivește foarte mult cu ceea ce facem noi”, a menționat chitaristul trupei Zdob și Zdub Sveatoslav Staruș.Pe viitor se așteaptă o serie întreagă de concerte prezentări ale noului album „Bestiarium”.


Versiunea integrală a interviului cu muzicienii trupei Zdob și Zdub dedicat lansării noului disc al colectivului poate fi vizionată mai jos:


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load