COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Victor Mogîldea: Chiar dacă voi rămîne singur, eu oricum voi face muzică (FOTO, VIDEO, AUDIO)

Audio
Victor Mogîldea: Chiar dacă voi rămîne singur, eu oricum voi face muzică (FOTO, VIDEO, AUDIO)

Invitatul emisiunii „Istoria rockului moldovenesc” de această dată este fondatorul și chitaristul trupei Ferrum, Victor Mogîldea. Cei care urmăresc edițiile noastre știu că, mai demult Victor a participat deja la una dintre emisiunile noastre, unde era însoțit de alți doi muzicieni - Evghenii Caterenciuc și Anatolii Mirocinic.

Trebuie menționat faptul că nici astăzi Victor nu va răspunde de unul singur la întrebările noastre – i-am pus cîteva întrebări și lui Roman Anikin, ex-vocalistul și chitaristul formației Ferrum. În prezent, el locuiește și lucrează în străinătate, dar a acceptat cu drag să participe la proiectul nostru, iar în acest sens am fost ajutați de mijloacele moderne de comunicare.


Vorbind despre posibilitatea de a cîștiga bani din muzica rock, Victor Mogîldea a menționat că în prezent nu este atît de simplu. „Astăzi din muzica rock nu prea poți cîștiga bani. Chiar și marele trupe cu renume mondial trăiesc în principal datorită acelor piese de-ale lor, pe care le-au scris și înregistrat în anii 80-90. Este vorba despre o criză globală în muzică. Astăzi, pentru a cîștiga bani din cîntece, mai ales în țara noastră, muzicianului nu-i rămîne decît să se alăture unei trupe cover și să cînte prin taverne. Ei bine, cu excepția cazului în care ar mai putea cîștiga vreo 200 de euro la un concert rock, dar dacă astfel de evenimente sînt organizate o dată pe an, atunci acesta nu poate fi numit cîștig – așa poți cumpăra corzi cu un an înainte”, ne-a spus muzicianul.

Roman Anikin și-a exprimat opinia cu privire la ce ar trebui să atragă atenția formațiile metal moldovenești pentru a avea succes în străinătate. „Mulți muzicieni moldoveni ies pe scenă cu cîntece absolut neprelucrate. Da, ei au teme bune, melodii bune, voci bune, dar se simte o anumită lipsă, cruditate. Asupra fiecărei melodii trebuie de lucrat bine. Ascultînd chiar trupele noastre metal, ai impresia că sînt un fel de rock de garaj. Și încă ceva, formațiile moldovenești nu au destui ascultători”, consideră Roman.

Victor Mogîldea a recunoscut că, în ciuda crizei și a imposibilității de a trăi doar din muzică, nu a avut niciodată dorința de a renunța la tot și a nu mai cînta. „Chiar dacă ceilalți membri ai trupei vor decide să plece și să se ocupe de familiile lor, de exemplu, eu voi continua chiar și singur să fac acest lucru. Atîta timp cît am propria mea încăpere, am propriul meu echipament, orice s-ar întîmpla, eu voi face muzică. Și nu contează dacă voi avea concerte sau nu, eu oricum voi cînta. La urma urmei, există internet unde poți arăta ceea ce faci”, a spus Victor.

Interviul oferit de Victor Mogîldea și Roman Anikin poate fi vizualizat mai jos, precum și ascultat în format audio.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load