COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un petrolier iranian a intrat în apele Venezuelei

Un petrolier iranian a intrat în apele Venezuelei

Primul din cele cinci petroliere trimise de Iran spre Venezuela pentru a-i furniza carburanţi a intrat sîmbătă în apele teritoriale ale acestei ţări, escortat de nave militare ale forţelor venezuelene, a anunţat ministrul petrolului, Tareck El Aissami, scrie AFP, citat de Agerpres.

Acest petrolier de la "sora noastră Republica Islamică Iran" se află "în zona noastră economică exclusivă", a informat ministrul pe Twitter.

În jurul orelor 21.00 (duminică, 01.00 GMT), petrolierul iranian Fortune se găsea în apropierea coastelor statului Sucre, în nordul Venezuelei, potrivit site-ului Marine Traffic care urmăreşte mişcarea navelor în întreaga lume.

Televiziunea de stat venezueleană a informat că petrolierul este aşteptat la Puerto Cabello, în statul Carabobo, unde se află o rafinărie. Sosirea celorlalte patru vase, Forest, Petunia, Faxon şi Clavel, este prevăzută în următoarele zile, potrivit aceleiaşi surse.

Această flotă transportă circa 1,5 milioane de barili de carburant, potrivit unor informaţii de presă.

Teheranul a avertizat în ultimele zile împotriva "consecinţelor" dacă Statele Unite vor împiedica livrarea produselor petroliere Venezuelei, unde penuria de carburant s-a agravat odată cu pandemia de COVID-19.

Washingtonul, care afirmă că preşedintele Nicolas Maduro este un "dictator" şi doreşte răsturnarea lui de la putere, a impus sancţiuni asupra exportului de ţiţei din Venezuela şi Iran, precum şi împotriva unor responsabili guvernamentali şi militari din cele două ţări.

Venezuela deţine cele mai mari rezerve de petrol din lume, dar producţia sa este în cădere liberă. Autorităţile de la Caracas consideră că sancţiunile americane sînt responsabile de această situaţie, însă experţii susţin că este vorba despre alegerea unor politici greşite, lipsa investiţiilor şi corupţie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load