COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

SUA au impus veto asupra unei rezoluţii privind combatanţii terorişti străini, invocând problema repatrierii

SUA au impus veto asupra unei rezoluţii privind combatanţii terorişti străini, invocând problema repatrierii

Statele Unite ale Americii (SUA) au impus luni veto asupra unei rezoluţii a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) privind urmărirea penală, reabilitarea şi reintegrarea de combatanţi terorişti străini, pe motiv că acest text nu abordează problema repatrierii, informează marţi dpa.

Ceilalţi 14 membri ai Consiliului au votat în favoarea rezoluţiei înaintate de Indonezia.

Ambasadoarea SUA la ONU, Kelly Craft, a declarat că "draftul a fost mai prost decît lipsa oricărei rezoluţii", în condiţiile în care nu include o referire la repatrierea combatanţilor străini deţinuţi în Siria şi Irak către ţările lor de origine.

"SUA oferă aici un exemplu, luîndu-ne cetăţenii înapoi şi judecîndu-i în mod corespunzător. Toate naţiunile trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru cetăţenii lor care se angajează în acţiuni teroriste", subliniază ea într-un comunicat.

Potrivit lui Craft, a-i "lăsa pe combatanţii terorişti străini să-şi pună la cale evadarea din facilităţi de detenţie limitate şi a-i abandona pe membrii familiilor lor să sufere în tabere" creează "o bază în mod clar fertilă pentru o următoare generaţie de combatanţi ai Statului Islamic".

"SUA nu vor participa la o farsă atît de cinică şi în mod voit oarbă", a spus ea.

SUA sînt de multă vreme pe poziţii adverse cu naţiunile europene asupra problemei repatrierii de combatanţi terorişti, în contextul în care Regatul Unit şi alte ţări preferă să-şi vadă conaţionalii judecaţi în ţările unde au comis crimele.

Acţiunea Washingtonului a scos şi mai mult la iveală izolarea sa în cadrul Consiliului de Securitate, după ce acesta a respins săptămîna trecută eforturile SUA de restabilire a sancţiunilor internaţionale împotriva Iranului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load