TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Scene apocaliptice în Indonezia

Scene apocaliptice în Indonezia

Cerul de deasupra unei provincii din Indonezia s-a înroşit weekendul trecut, din cauza incendiilor de pădure răspîndite care au afectat în ultima vreme părţi foarte mari ale ţării, informează BBC, citat de digi24.ro.

Locuitoarea provinciei Jambi care a fotografiat cerul roşu spune că ceaţa şi aburul care au acoperit regiunea i-au afectat ochii şi gîtul.

În fiecare an, incendiile din Indonezia formează un strat gros de abur care poate chiar să acopere întreaga Asie de Sud-Est.


Un expert metereolog le-a declarat celor de la BBC că neobişnuita culoare a cerului se datorează unui fenomen numit "Dispersia Rayleigh". Eka Wulandari dintr-un sat din provincia Jambi a surprins cerul de culoarea sîngelui în jurul amiezei, duminică.

Fotografiile postate pe Facebook au fost redistribuite de 34.000 de ori.

"Nu, nu e o fotografie de pe Marte, este Indonezia", a postat un alt utilizator de Twitter împreună cu o fotografie care arată aburul dens şi roşu prin care se poate distinge o stradă.

Principalii vinovaţi pentru acest fenomen sunt marile companii şi proprietarii de mici ferme care profită de vremea uscată pentru a incendia pădurile şi a pregăti ulterior solul pentru agricultură. Această metodă este preferată de ei pentru că focul elimină dăunătorii, iar cenuşa rezultată este un fertilizator foarte bun. Bineînţeles, incendiile scapă deseori de sub control, iar rezultatul este că hectare întregi de pădure, inclusiv zone protejate, sînt mistuite fără ca nimeni să le mai poată salva.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load