COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Scandal: Gerard Depardieu a rămas cu conturile blocate în Rusia

Scandal: Gerard Depardieu a rămas cu conturile blocate în Rusia

Fiscul din oraşul rus Novosibirsk i-a închis trei conturi actorului francez Gerard Depardieu pentru neprezentarea declaraţiilor de venit, neplata impozitelor şi nici a amenzilor sau a altor taxe obligatorii.

Actorului francez, care şi-a mutat reşedinţa fiscală din Franţa plîngîndu-se de impozitele prea mari din ţara sa natală, i-au fost închise conturile pe care le are la băncile ruseşti Gazprombank VTB şi KS BANK, transmite agerpres.ro.

Depardieu s-a înregistrat în decembrie 2018 la Novosibirsk ca ''întreprinzător individual'' pentru desfăşurarea de activităţi artistice şi realizarea de spectacole.


El a primit cetăţenia rusă în anul 2013, cînd a provocat o polemică în Franţa după decizia sa de a-şi transfera reşedinţa fiscală în Belgia, în urma hotărîrii guvernului francez de a creşte cu 75% impozitele percepute contribuabililor înstăriţi.

Clasa politică franceză a avut atunci o reacţie vehementă împotriva lui Depardieu, a cărui decizie a fost calificată drept ''lamentabilă'' de către premierul francez de la acea vreme, Jean-Marc Ayrault. Actorul a reacţionat afirmînd că este dispus să renunţe şi la paşaportul francez, iar în final a acceptat oferta preşedintelui Vladimir Putin de a primi cetăţenia rusă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load