COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia speră să păstreze relaţii constructive cu Moldova

Rusia speră să păstreze relaţii constructive cu Moldova

Moscova este dispusă să mențină relații constructive cu Chișinăul după alegerile parlamentare de duminică din Moldova.

Despre acesta a declarat, joi, în cadrul unui briefing, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Mereu am avut drept punct de pornire faptul că va prevala un dialog constructiv în relațiile cu Federația Rusă. Mi se pare că acest lucru este reciproc avantajos", a spus diplomatul.

Potrivit acesteia, peste 3 mii de observatori au fost prezenți la alegeri, care, în pofida unor defecte minore, au constatat că, în linii generale, votarea a avut loc conform unor standarde general acceptate.

Duminică, în Moldova, au avut loc alegeri parlamentare, desfăşurate, în premieră în cadrul unui sistem electoral mixt. Potrivit datelor difuzate de Comisia Electorală Centrală, în acest scrutin a învins Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (35 de mandate), al doilea și al treilea loc au revenit Partidului Democrat din Moldova (30) și blocului ACUM, cel din urmă format din Partidul Acțiune și Solidaritate și Platformă „Demnitate și Adevăr” (26). Poziţia a patra a revenit Partidului Şor (7). Alte trei mandate le-au obţinut candidații independenți.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load