Rusia pregătește sancțiuni împotriva Agenției Mondiale Anti-Doping

Rusia pregătește sancțiuni împotriva Agenției Mondiale Anti-Doping

Rusia pregăteste sancțiuni împotriva oficialilor Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) care, potrivit autorităților ruse, ar fi fost implicati în decizia care a dus la suspendarea lotului olimpic rusesc de a Jocurile Olimpice de iarnă 2018, a declarat Andrei Klimov, șeful Comisiei pentru protecția suveranității și prevenirea amestecului în treburile interne ale Rusiei, din cadrul Consiliului Federație, transmite „Novaia Gazeta“.


Potrivit lui Klimov, acum se desfășoară „procesul de identificare a persoanelor”, împotriva cărora vor fi impuse restricții, scrie www.paginaderusia.ro.


Este vorba despre „aproape 10 persoane”, dar nu toate sunt colaboratori WADA.


Ziarul „Izvestia” scrie ca Rusia va introduce împotriva acestor persoane „anumite acțiuni personale, vor fi deschise dosare de cercetare, inclusiv penale”. În plus, celor inclusi in lista li se va interzice intrarea pe teritoriul Rusiei.


De asemenea, Klimov a declarat că, în Consiliul Federației se examineaza „posibila implicare“ a procurorului special al SUA, Robert Mueller, în decizia WADA de a suspenda echipa rusă de la Jocurile Olimpice 2018.


„Decizia de a impune sancțiuni împotriva mai multor angajați ai WADA a fost luată la 12 decembrie 2017, la o ședinta comuna a parlamentarilor, sportivilor și diplomaților“ – a spus Klimov.


Amintim, la 5 decembrie, Consiliul Executiv al Comitetului International Olimpic a decis, în urma investigațiilor privind dopajul in sportul din Rusia, sa admita la Jocurile Olimpice 2018 numai sportivii ruși verificati si sub steag olimpic neutru – in asa-zisul statut special Olympic Athlete from Russia.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load