Pentru prima dată în ultimii 20 de ani a scăzut populația din Beijing

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani a scăzut populația din Beijing

Populația din Beijing a scăzut pentru prima dată în ultimii 20 de ani, a informat miercuri presa de stat chineză. Această scădere este rezultatul eforturilor depuse de către administrația orașului de a scoate din Beijing numărul mare de migranți, scrie CNN.


Populația din Beijing a scăzut cu 0,1% în 2017, potrivit datelor guvernamentale, cu 22.000 de locuitori mai puțin rezidenți decît în anul precedent.


În total, capitala Chinei are o populație de 21,7 milioane de persoane, mai mult decît Londra și New York.


Declinul a fost atribuit unor „factorilor multipli”, incluzînd o scădere a populației chineze de vîrstă activă și o încetinire a migrației din provinciile rurale.


Autoritățile municipale din Beijing, unde nivelul de poluare a atins cote alarmante, au anunțat obiectivul de a limita populația capitalei la 23 de milioane de persoane pînă în 2020, cu doar 1,3 milioane mai mult decît în prezent, pentru a putea ămbunătății standardele de viață.


Populația din Beijing a crescut cu peste 10 milioane de persoane în ultimele două decenii. Ultima dată cînd a fost înregistrată o scădere a numărului de locuitori a fost în 1997.


Oficialii orașului Shanghai au inițiat o țintă similară de reducere a creșterii, în încercarea de a menține populația orașului sub 25 de milioane de locuitori.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load