COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O țară europeană reia zborurile internaționale

O țară europeană reia zborurile internaționale

Slovenia va permite reluarea traficului aerian internaţional de pasageri începînd de marţi, după ce acesta a fost suspendat timp de opt săptămîni din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat luni seară guvernul de la Ljubljana.

„Interdicţia zborurilor internaţionale din zona UE şi din alte ţări către aeroporturile publice internaţionale slovene nu mai este necesară”, a declarat guvernul într-un comunicat.

Au fost luate o serie de măsuri în sectorul companiilor aeriene în ultimele săptămîni pentru a proteja sănătatea publică.

Pînă în prezent, Slovenia a raportat 1.460 de cazuri de coronavirus şi 102 decese.


Fraport Slovenia, compania care operează cel mai mare aeroport din Ljubljana şi deţinută de Fraport AG Frankfurt din Germania, a salutat decizia, dar a spus că majoritatea transportatorilor aerieni au anulat zborurile către şi dinspre Ljubljana pînă la sfîrşitul lunii mai.

Înainte de interdicţia cauzată de epidemia de coronavirus, aeroportul din Ljubljana conecta Slovenia la o serie de destinaţii europene. Traficul de marfă nu a fost interzis.

Guvernul a declarat că avioanele din străinătate nu vor putea ateriza pe aeroporturile locale mai mici din Slovenia pînă pe 12 iunie.

De la mijlocul lunii martie, Slovenia a închis toate şcolile, barurile, restaurantele, hotelurile, magazinele, în afară de magazinele alimentare şi de farmacii, şi a anulat transportul public. De asemenea, a introdus o carantină obligatorie de şapte zile pentru majoritatea oamenilor care intră în ţară.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load