COVID-19 în MOLDOVA

Mii de suedezi au primit rezultate pozitive false la Covid-19

Mii de suedezi au primit rezultate pozitive false la Covid-19

Aproximativ 3.700 de oameni din Suedia au primit rezultate pozitive la coronavirus din greșeală, din cauza unor kituri de testare cu defecte aduse din China, a anunțat, marți, 25 august, Agenția Publică de Sănătate, citată de agenția Reuters.

Kitul de la BGI Genomics nu a putut face distincția dintre niveluri foarte mici ale virusului și un rezultat negativ, a transmis agenția, transmite libertatea.ro.

Iar Karin Tegmark Wisell, șefa departamentului de microbiologie, a spus că furnizorul trebuie să facă o serie de corecții pentru ca acest test să poată fi folosit.


Kitul de testare a fost exportat intens în mai multe țări, a spus ea, dar nu a dat mai multe detalii. Reprezentanții BGI Genomics nu au putut fi contactați de Reuters pentru a comenta.

Compania a primit autorizație de utilizare de urgență de la autoritățile americane pentru kiturile sale de testare în martie și a fost pe lista acceptată pentru folosire de urgență în timpul pandemiei de Organizația Mondială a Sănătății. Grupul BGI, cu sediul în Shenzhen, China, a fost înființat în 1999.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load