COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mediul acvatic în pericol: Plastic descoperit în Groapa Marianelor

Mediul acvatic în pericol: Plastic descoperit în Groapa Marianelor

Un explorator american care a reuşit să coboare cu submarinul în cele mai adînci puncte de pe Pămînt a declarat luni că a descoperit în astfel de locuri deşeuri rezultate din activităţi umane.

Victor Vescovo, care a devenit primul om care a realizat scufundări multiple în cele mai adînci locuri de pe planeta noastră, a spus că, pe lîngă descoperirea a trei noi specii de vieţuitoare marine, în timpul explorărilor sale a observat şi plungi de plastic.

Exploratorul în vîrstă de 53 de ani a reuşit să realizeze singur două scufundări la cea mai mare adîncime cu ajutorul unui submersibil, la 10.928 de metri, respectiv 10.927 de metri, atingînd cel mai adînc punct de pe suprafaţa Pămîntului, în Groapa Marianelor din Oceanul Pacific.


În timpul uneia dintre scufundări ″am găsit două deşeuri; nu este prea clar ce erau, dar cu siguranţă proveneau din activităţi umane″⁣, a declarat Vescovo în cadrul unei conferinţe susţinută luni la ″⁣Explorers Club″⁣ din New York.

″Navighez pe fundul Gropii Marianelor, totul este frumos, liniştit, într-un mod steril deşi este viaţă sălbatică acolo, şi apoi se vede, este de neconfundat, este realizată de mîna omului, are margini ascuţite″, a explicat exploratorul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load