TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Japonia: Cel puțin 10 persoane aflate la bordul unei navei de croazieră, infectate cu coronavirus

Japonia: Cel puțin 10 persoane aflate la bordul unei navei de croazieră, infectate cu coronavirus

Cel puţin zece persoane aflate la bordul unei nave de croazieră sînt infectate cu noul coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile japoneze, care au prelungit perioada de carantină pentru cei aproximativ 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului pînă la 14 zile, informează miercuri AFP.

Începînd de marţi, autorităţile japoneze au început să caute cazuri de contaminare pe nava Diamond Princess, ajunsă luni seara în apropierea portului Yokohama, din sud-vestul capitalei Tokyo, în condiţiile în care un caz de coronavirus fusese detectat în Hong Kong la o persoană care s-a aflat anterior la bord.


Ministrul japonez al Sănătăţii, Katsunobu Kato, a declarat miercuri reporterilor că au fost prelevate probe de la 273 de persoane aflate pe navă. Rezultatele analizei a 31 dintre aceste probe sînt disponibile în acest moment, dintre care 10 sînt pozitive, transmite Agerpres.

Potrivit lui Kato, cele zece persoane testate pozitiv pentru coronavirus au fost debarcate miercuri devreme şi spitalizate.

Restul pasagerilor şi membrilor echipajului vor rămîne la bord timp de 14 zile, a adăugat ministrul, referindu-se la consensul medicilor privind perioada de incubaţie a coronavirusului de două săptămîni.

„Rugăm persoanele aflate la bord să se comporte într-o manieră în care să evite infectarea în timp ce continuăm procesul de carantină”, a precizat oficialul.

Operatorul de croaziere Princess Cruises a declarat că aproximativ jumătate dintre pasageri sînt japonezi, fără a oferi detalii privind naţionalităţile celorlalţi. Ministrul australian al Sănătăţii a indicat miercuri în Parlament că două dintre cele zece persoane infectate sînt cetăţeni australieni.

În urma prelungirii perioadei de carantină a navei, Princess Cruises, deţinută de grupul american Carnival Corp, a anunţat, de asemenea, anularea a două croaziere de opt zile cu plecări din Yokohama, programate pentru datele de 4 şi, respectiv, 12 februarie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load