COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Istoria de succes al unei țări în care COVID-19 nu este un virus de temut

Istoria de succes al unei țări în care COVID-19 nu este un virus de temut

Numărul externărilor persoanelor afectate de COVID-19 în ultimele 24 de ore în Belgia a depăşit pentru prima oară numărul spitalizărilor de la declanşarea pandemiei în această ţară, informează duminică institutul belgian al sănătăţii Sciensano.

În total, numărul internărilor în spitale al pacienţilor cu COVID-19 a fost de 499, în timp ce numărul celor externaţi a fost de 504, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

În prezent, mai sînt 5.735 paturi ocupate de pacienţii afectaţi de noul coronavirus în centrele medicale belgiene, dintre care 1.261 sînt internaţi la terapie intensivă.

Un alt indicator pozitiv, potrivit Sciensano, este faptul că în ultimele 24 de ore numărul celor internaţi la terapie intensivă a crescut cu doar 16 persoane. În ce priveşte decesele, în 24 de ore au fost raportate 164, cifrînd numărul total al morţilor la 1.447. În ce priveşte noile cazuri, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.260 noi contagieri, ridicînd numărul total la 19.961 de îmbolnăviri.


Între timp, guvernul belgian analizează posibilitatea de a acorda o primă, de între 1.000 şi 1.450 de euro, personalului medical pentru eforturile extraordinare depuse în actuala criză.

Unele partide care susţin coaliţia guvernamentală au cerut ca prima să fie acordată şi personalului obligat să rămînă la locul de muncă şi aflat în contact direct cu publicul, precum poliţiştii sau angajaţii de la casierie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load