În Sydney au fost introduse amenzi pentru consumul excesiv de apă

În Sydney au fost introduse amenzi pentru consumul excesiv de apă

Oraşul Sydney a anunţat marţi primele restricţii majore la consumul de apă din ultimul deceniu pentru a face faţă unei crize severe provocate de seceta care afectează continentul australian, relatează AFP.


Guvernul statului australian New South Wales a declarat că zona Sydney se confruntă cu una din cele mai grave penurii de apă din anii 1940 şi a precizat că restricţiile vor rămîne în vigoare pînă săptămîna viitoare.


Ministrul australian al infrastructurii, Melinda Pavey, a afirmat că este vorba despre o „secetă record”.


Locuitorii din Sydney riscă o amendă de 220 de dolari australieni (136 euro) dacă îşi udă grădinile, în timp ce companiile sînt pasibile de o amendă de 550 de dolari australieni.


Anul acesta, în Australia s-a înregistrat cea mai călduroasă vară (decembrie-februarie) de la debutul înregistrărilor meteorologice.


Gestionarea resurselor de apă este un subiect dezbătut de mai multe ori în timpul campaniei pentru alegerile din 18 mai, în special din cauza emoţiei provocate la începutul anului de moartea a peste un milion de peşti în bazinul Murray-Darling, un vast sistem de fluvii şi rîuri din sud-estul Australiei.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load