COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Grecia a înmînat flacăra olimpică Japoniei. În premieră, ceremonia fără spectatori

Grecia a înmînat flacăra olimpică Japoniei. În premieră, ceremonia fără spectatori

Grecia a înmînat, joi, flacăra olimpică organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020, pe Stadionul Panathenaic din Atena, fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus.

În absenţa spectatorilor, doar cîțiva ziarişti au fost autorizați să acopere ceremonia tradiţională pe emblematicul stadion unde au avut loc primele Jocuri Olimpice moderne, în 1896.

Campionul olimpic la gimnastică Lefteris Petrounias a alergat cu flacăra pe stadion de marmură, iar campioana olimpică de la Rio la săritura cu prăjina, Ekaterina Stefanidi, a aprins torţa, aşa cum spune tradiţia, notează Agerpres. Flacăra a fost apoi transmisă reprezentantei Tokyo 2020, Naoko Imoto, fostă înotătoare la JO de la Atlanta în 1996 şi reprezentantă a UNICEF.

Potrivit Agerpres, organizatorii niponi au apelat la aceasta în ultimul moment, întrucît este rezidentă în Grecia. Noul preşedinte al Greciei, Katerina Sakellaropoulou, a declarat, prin intermediul unui comunicat, că „valorile olimpice de înţelegere, bunătate şi fraternitate sînt armele ce trebuie folosite contra pandemiei”.


Vinerea trecută, Comitetul olimpic din Grecia (HOC) a decis să suspende ştafeta torţei olimpice pe teritoriul său, la o zi după aprinderea flăcării olimpice pentru JO 2020, pentru a evita atragerea mulţimii, din cauza pandemiei de coronavirus.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load