COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum vor fi pedepsiți indonezienii dacă nu respectă distanţarea socială

Cum vor fi pedepsiți indonezienii dacă nu respectă distanţarea socială

Indonezienii care încalcă regulile de distanţare socială impuse din cauza epidemiei de COVID-19 la Jakarta riscă să ajungă în situaţia de a fi obligaţi să cureţe toaletele publice.

Pedeapsa face parte dintr-o listă de sancţiuni ce vizează să prevină infectările în rîndul locuitorii capitalei.

Astfel, ieşirea pe stradă fără a purta mască se amendează cu 250.000 de rupii (15,50 euro), iar locuitorii care se adună în grupuri vor fi obligaţi să cureţe instalaţii publice, inclusiv toalete, îmbrăcaţi cu veste marcate special, transmite digi24.ro.

Conform regulilor anunţate în această săptămînă, firmele care ignoră ordinele de a-şi închide porţile sau încalcă regulile de sănătate publică vor fi amendate cu pînă la 50 milioane de rupii (circa 1.300 de euro).


Jakarta, o metropolă cu circa 30 milioane de locuitori, a impus restricţii parţiale de deplasare luna trecută, într-un moment în care numărul contaminărilor exploda şi observatorii trăgeau un semnal de alarmă cu privire la un viitor dezastru sanitar.

Mai multe oraşe indoneziene au instituit restricţii similare, dar încălcarea lor este foarte frecventă.

În weekend, cîteva sute de persoane s-au adunat în centrul Jakartei cu ocazia închiderii unui local fast-food, provocînd un val de dezaprobare.

Marţi, bilanţul oficial al epidemiei de COVID-19 în Indonezia a ajuns la 14.479 de cazuri confirmate şi 1.007 decese. Se consideră însă că aceste cifre sînt mult subestimate, într-o ţară cu peste 260 milioane de locuitori.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load