COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coronavirusul face victime în Iran

Coronavirusul face victime în Iran

Pe lîngă China şi Italia, una dintre cele mai lovite ţări de coronavirus este Iranul, unde s-au înregistrat mai mulţi morţi şi unde epidemia a adus o criză politică şi a afectat numeroase zboruri aeriene.

Oficial, epidemia de coronavirus a produs pînă acum, în Iran, 61 de îmbolnăviri şi 12 morţi, transmite Noi.md cu referire la observator.tv.

Conform Reuters, cele mai multe dintre decese s-au produs în Qom, epicentrul epidemiei de coronavirus din Iran, oraş situat la circa 120 de kilometri de Teheran.

Anunţul celor 12 decese a fost făcut de Iraj Harirchi, înalt demnitar în Ministerul Sănătăţii, dar este puternic contestat de Ahmad Amirabadi Farahani, parlamentar reprezentant al oraşului Qom.


Acesta susţine că doar în oraşul respectiv s-au înregistrat peste 50 de decese din cauza coronavirusului, în ultimele două săptămîni.

Farahani se plînge că autorităţile locale nu au fost ajutate în a limita proporţiile epidemiei şi dă vina pe liderii puterii pentru întîrzierea cu care au anunţat epidemia şi au luat măsuri.

De cealaltă parte, Harirchi îl acuză pe Farahani de răspîndirea de ştiri false şi susţine că dacă acesta face dovada că s-au înregistrat măcar un sfert dintre decesele amintite îşi va da demisia.

Pe de altă parte, Iran trece printre-o situaţie fără precedente. Mai multe ţări din împrejurimi au anunţat că nu mai accepte zboruri către Iran şi/ sau retur pentru că au existat cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus la oameni care s-au întors din ţara respectivă.

Oman, Kuwait, Bahrain şi Tadjikistan sînt primele ţări care au anunţat că întrerup orice legătură cu Iranul pentru a evita răspîndirea coronavirusului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load