COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Consilierul lui Trump: „China a trimis cu avionul sute de mii de chinezi pentru a răspîndi virusul”

Consilierul lui Trump: „China a trimis cu avionul sute de mii de chinezi pentru a răspîndi virusul”

Administraţia Trump continuă seria de critici aduse Chinei pentru răspîndirea virusului. Unul dintre apropiaţii lui Trump susţine că guvernul de la Beijing a trimis persoane infectate peste tot în lume, cu avionul, ceea ce a condus la extinderea epidemiei, scrie Bloomberg.

„Virusul are originea în Wuhan, iar primul caz a fost în noiembrie”, a declarat Peter Navarro, consilier în probleme comerciale la Casa Albă, în cadrul unei emisiuni la NBC.

„China, sub umbrela Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a ascuns timp de două luni prezenţa virusului şi a trimis sute de mii de chinezi cu avionul la Milano, New York şi peste tot în lume, ca să răspîndească virusul”, a mai declarat acesta.


Milano şi New York au devenit focare de pandemie. Comentariile lui Navarro se adaugă criticilor pe care SUA le aduce aproape zi de zi Chinei. Nu mai departe de săptămîna trecută, secretarul de stat Mark Pompeo a declarat că guvernul de la Beijing ar fi ascuns originea virusului, scrie mediafax.ro.

„Ar fi putut să izoleze virusul în Wuhan. În schimb, epidemia s-a transformat în pandemie. De aceea, China este responsabilă pentru situaţia de acum a SUA”, a mai spus Navarro.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load