Cod roșu de inundații în România, grevă la compania aeriană Alitalia, în Argentina un fost președinte de țară a fost judecat

Cod roșu de inundații în România, grevă la compania aeriană Alitalia, în Argentina un fost președinte de țară a fost judecat

Cod roșu de inundații în România


Inundații în mai multe județe din țară după precipitațiile abundente din ultimele 24 de ore. În Bistrița, Harghita și Maramureș zeci de persoane au fost evacuate din calea apelor și sute de gospodării au fost afectate.


Culturile agricole de pe hectare întregi de teren agricol au fost compromise complet. În Bistrița este cod roșu de inundații până la miezul nopții.


Oamenii din șapte localități din Bistrița Năsăud vizate de cod roșu de inundații au fost avertizați de pericol prin sistemul RO-Alert.


Din calea apelor revărsate, 40 de persoane din localitatea Budacu de Jos au fost evacuate și alte 40  - printre care și copii - din localitatea Viișoara.

Grevă la compania aeriană Alitalia: 300 de zboruri au fost anulate

Salariații de la compania aeriană italiană Alitalia au declanșat o grevă de 24 de ore.


Alitalia a fost nevoită să anuleze jumătate din zboruri, aproximativ 300. Majoritatea sînt curse interne, dar pe listă sînt și zboruri internaționale.


Legătura cu România nu este afectată.


Sindicaliștii au declanșat conflictul de muncă din cauza condițiilor de muncă din ce în ce mai dificile după eșecul guvernului de a relansa compania.

Argentina: Fosta preşedintă, judecată pentru prima dată pentru corupţie


Cristina Kirchner, preşedintă a Argentinei între 2007 şi 2015 şi candidată la funcţia de vicepreşedinte, se prezintă marţi la Buenos Aires în primul său proces legat de abateri în atribuirea unor contracte publice în regiunea Patagonia


Kirchner, avocată în vîrstă de 66 de ani, este urmărită în mai multe cazuri în curs de investigare pentru spălare de bani, îmbogăţire personală, deturnare de fonduri sau mită. Mulţi dintre miniştrii săi au fost reţinuţi în aceste cazuri, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.


Data procesului nu a fost încă stabilită, dar Kirchner va fi judecată şi în alt caz de spălare de bani, alături de cei doi copii ai săi.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load