COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cine ar putea fi următorul președinte al Comisiei Europene

Cine ar putea fi următorul președinte al Comisiei Europene

Directorul general al Băncii Mondiale, bulgăroaica Kristalina Georgieva, ar putea să fie următorul preşedintele Comisiei Europene, au declarat pentru Bloomberg surse.

Liderii UE au negociat în timpul summitului de la Sibiu funcțiile de top din instituţiile comunitare care devine vacantă în următoarele luni. Cele trei poziții importante sînt cea de președinte al Comisiei Europene, preşedinţia Consiliului European şi a Băncii Centrale Europene (BCE). Liderii europeni au discutat potenţialele nominalizări săptămîna trecută la Sibiu, în cadrul summitului consacrat viitorului post-Brexit al UE, iar Kristalina Georgieva, din Bulgaria, a fost desemnată ca unul dintre principalii competitori la preşedinţia Comisiei Europene, susţin Bloomberg.

Lista scurtă de opţiuni ar urma să fie prezentată la un alt summit, care va avea loc în 28 mai la Bruxelles, după alegerile de săptămîna viitoare pentru Parlamentul European. Kristalina Georgieva a ocupat în trecut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi în perioada 2014 – 2016 a fost comisar pentru buget, supervizînd prima reducere a bugetului multianual al UE.


Multe guverne din UE cred că e rîndul ca o femeie să deţină pentru prima dată una din poziţiile cheie şi fac presiuni să fie desemnată o reprezentantă din Europa de Est, susţin sursele.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load