COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cînd se va termina criza de coronavirus

Cînd se va termina criza de coronavirus

BBC publică o analiză în care sînt prezentate trei scenarii care ar putea duce la încheierea crizei coronavirusului. Jurnaliştii englezi amintesc declaraţiile făcute de premierul Boris Johnson, care a spus că „vom putea întoarce soarta acestei pandemii în următoarele 12 săptămîni".

BBC notează însă că această criză s-ar putea extinde dacă guvernele nu abordează o strategie eficientă.

Pe de altă parte, carantina totală ar putea favoriza finalul crizei de coronavirus, dar ar provoca una economică.Cele trei scenarii prezentate de BBC:

Vaccinarea populaţiei ar face ca virusul să devină inofensiv. Pentru ca el să fie pus sub control ar trebui ca 60% din populaţie să fie imunizată, notează BBC, citat de Mediafax.Problema acestui scenariu este aceea că testările pentru un potenţial vaccin abia au început, iar specialiştii notează că el ar putea deveni disponibil în 12 sau 18 luni.„Această aşteptare nu ar trebui să poarte totuşi numele de strategie a unui guvern", spune profesorul Woolhouse, potrivit BBC.


Un alt scenariu, abordat pînă acum de Marea Britanie, este acela al păstrării ritmului societăţii. El prevede că virusul nu poate fi impiedicat şi îşi asumă că vor exista numeroase îmbolnăviri şi decese. După circa 2 ani, o mare parte a populaţiei va fi trecut prin acest virus şi va fi scăpat de el. Pe de altă parte, un procent semnificativ ar muri.Acest scenariu este unul teribil şi cinic pentru oamenii vulnerabili, dar mai prietenos cu economia, dat fiind că rotiţele ei ar continua să funcţioneze la capacitate normală.„Acest scenariu este unul bazat pe credinţa că după un anumit timp o parte semnificativă se va infecta şi va învinge boala, apoi va căpăta o anumită protecţie", spune si Neil Ferguson, profesor la Imperial Collagel London.

Cea de-a treia variantă nu are un timp exact pentru încheierea crizei. Ea ar presupune păstrarea unor restricţii parţiale, precum cele din prezent, dar şi introducerea testării intensive, urmată de izolarea imediată a celor bolnavi.„Am încercat deja să identificăm şi să izolăm rapid bolnavii, dar se pare că nu a funţionat", mai spune profesorul Woolhouse.Profesorul Chris Whitty a explicat şi el: „Pe termen lung e clar că vaccinul este soluţia. Ne rămîne să speram că el va sosi cît mai curînd. Ştiinţa va veni cu soluţii", scrie descopera.ro

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load