TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cel mai bogat om din Africa a făcut o mărturie uimitoare

Cel mai bogat om din Africa a făcut o mărturie uimitoare

Aliko Dangote, cel mai bogat om din Africa, a povestit, la un eveniment organizat în Abidjan, pe Coasta de Fildeș, despre momentul în care s-a convins cu adevărat că are bani, scrie Africa News.

Întrebat despre averea sa, Aliko Dangote a spus că a încetat să mai numere zerourile sumelor pe care le are în conturi și a povestit o întîmplare stranie, care l-a ajutat să se convingă că este, într-adevăr, bogat.

„Cînd pornești în afaceri, ținta este să faci primul milion. OK, bine, am făcut asta. Însă după un an sau mai mult, mi-am dat seama că am mult mai mulți bani: 12-13 miliarde de dolari. Și mi-am zis: OK, bine, dar astea sînt doar numere trecute pe o hîrtie.


Așa că într-o zi am mers la bancă, la vremea aceea nu existau restricții privind sumele pe care le puteai retrage, am scris un cec și am scos din bancă 10 milioane de dolari, pe care i-am pus în portbagaj și i-am luat acasă. Cînd am ajuns, am deschis portbagajul și m-am uitat la ei. OK, acum cred cu adevărat că am bani”, a povestit Dangote.

Întrebat cîți bani are în portofel la momentul interviului de la Mo Ibrahim Foundation’s Governance Week, Dangote a răspuns: „O să fii foarte surprins, nu am...nici măcar un dolar. Nu am nimic nici prin buzunare”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load