COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

"Ceasul morților lui Trump", instalat în centrul New York-ului

"Ceasul morților lui Trump", instalat în centrul New York-ului

Un regizor de film, militant-anti-Trump, a montat un panou imens, în celebra Times Square din New York, un fel de “reclamă” în care este contorizat numărul deceselor COVID-19 în SUA, scrie Agerpres.

“Ceasul morţilor lui Trump”: este numele pe care regizorul militant Eugene Jarecki l-a dat unui panou luminos instalat de puţină vreme la New York pentru a afişa numărul morţilor americani din cauza pandemiei. Jarecki e de părere că numărul deceselor ar fi putut fi mai mic dacă preşedintele ar fi acţionat mai devreme. Acest “ceas”, afişat pe acoperişul unei clădiri abandonate din Times Square, afişa luni peste 48.000 de morţi, dintr-un total de decese din cauza coronavirusului depăşind pragul de 80.000, bilanţul oficial cel mai grav din toate ţările lumii.

Afişajul se modifică în funcţie de următoarea presupunere: 60% dintre decesele din Statele Unite puteau fi evitate dacă administraţia lui Donald Trump ar fi decis să decreteze reguli de distanţare şi să închidă şcolile cu o săptămînă mai devreme, la 9 martie, în loc de 16 martie, a explicat Eugene Jarecki într-un blog pe platforma Medium.


Regizorul newyorkez, premiat de două ori la Festivalul de film Sundance, a explicat că utilizează această valoare “prudentă” de 60%, pentru că este calculată de unii specialişti pe baza unor afirmaţii făcute la jumătatea lui aprilie de Anthony Fauci. Celebrul expert în boli infecţioase cu funcţia cea mai înaltă din SUA şi consilier al lui Donald Trump a declarat că introducerea măsurilor de la 9 martie “putea salva vieţi”. “

Vieţile pierdute inutil ne impun să cerem o gestionare mai responsabilă a crizei. Aşa cum numele soldaţilor noştri sînt gravate pe monumente pentru a ne reaminti costul războaielor, cuantificarea vieţilor pierdute din cauza reacţiei tîrzii a preşedintelui serveşte unei funcţii esenţiale”, a explicat Eugene Jarecki în mesajul său.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load