COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce declarație a lui Trump i-a plăcut lui Lukașenko?

Ce declarație a lui Trump i-a plăcut lui Lukașenko?

Președintelui Belarusului, Alexandr Lukașenko, i-a plăcut recenta declarație a președintelui american Donald Trump precum că consecințele asupra economiei și vieții oamenilor, ca rezultat, ar putea fi mai grele decît coronavirusul în sine.

Șeful statului belarus a declarat acest lucru în cadrul unei vizite la una din întreprinderi, unde președintele, printre altele, a atras atenția asupra impactului măsurilor luate în întreaga lume asupra economiei Belarusului și și-a expus părerea față de diferite aspecte ale problemei, de la opinia cu privire la introducerea carantinei și oprirea întreprinderilor pînă la problemele de securitate alimentară și de asigurare cu produse în magazine, transmite Noi.md.

"Noi astăzi, cu această psihoză am oprit economia aproape a întregii lumi. Chiar și Federația Rusă, care seamănă cu noi, a început să-și reducă producția", a spus președintele Belarusului.


Alexandr Lukașenko consideră de scurtă durată faptul că și în SUA cu ceva timp în urmă a fost anunțată stare de urgență.

"Dar Trump, ca persoană care se ocupa cîndva de afaceri, s-a orientat rapid, ultimele sale declarații mi-au plăcut foarte mult. El a spus așa: dacă nu ne întoarcem imediat la întreprinderi și nu începem să lucrăm, atunci mai mulți americani vor muri de șomaj decît de coronavirus. Acum înțelegeți de ce nu am închis întreprinderile. Deși consilieri am avut o mulțime: să închidem frontierele, întreprinderile, să-i punem pe toți în carantină. Atunci eu am luat o decizie grea: îi vom pune numai atunci cînd va fi nevoie", a declarat liderul belarus.

Șeful statului belarus a menționat că mai devreme sau mai tîrziu problema coronavirusului se va termina, psihoza va trece, iar principala problemă în întreaga lume va fi economia, activitatea întreprinderilor, problemele cu ocuparea forței de muncă.

În acest sens, Alexandr Lukașenko a subliniat că conducerea întreprinderilor trebuie să fie responsabilă pentru activitatea colectivelor. "Trebuie să trecem peste asta cu demnitate. Pentru că noi nu avem o țeavă și nu tipărim dolari. America poate tipări două trilioane de dolari care vor stimula economia. Iar noi nu ne putem permite una ca asta. Nu avem mașină, țeavă. Și nu sîntem la fel de bogați ca Germania", a spus el.

"Trebuie să ne bazăm pe noi înșine dacă vrem să fim suverani și independenți. Vom supraviețui cu siguranță, - a dat asigurări șeful statului belarus.
"În industrie, în nici un caz nu trebuie oprite lucrările. Vă spun încă o dată, peste o lună-două vom înțelege ce înseamnă să oprim economia celor mai mari țări ale lumii", a spus el.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load