Călătorie cu peripeții pentru un britanic. Unde l-a condus GPS-ul

Călătorie cu peripeții pentru un britanic. Unde l-a condus GPS-ul

Un pensionar englez a plecat de acasă, din Newcastle, plănuind să ajungă la Roma, dar a ajuns în satul german Rom, pentru că a introdus coordonate greșite în GPS-ul din mașina sa.


Luigi Rimonti, 81 de ani, s-a trezit la 1.500 de kilometri distanță de locul în care voia să ajungă, din cauza unei litere. El a tastat la propriu după ureche ”Rom” în loc de ”Rome”, cum se scrie în engleză numele capitalei Italiene, iar GPS-ul l-a condus în Germania, relatează Daily Mail.


Luigi, care a fost frizer, intenționa să viziteze Vaticanul și să-l vadă pe Papa Francisc. Pe parcursul traseului nu a bănuit nicio clipă că este pe un drum greșit.


Cînd GPS-ul i-a comunicat că a ajuns la destinație, Luigi a coborît din mașină și a rămas uimit că nu vede nimic din ceea ce își imaginase. În loc să admire clădiri istorice și ruine, s-a trezit într-o pitorească zonă rurală, plină de copaci și pășuni.


În plus, total debusolat, bătrînul a uitat să tragă frîna de mînă a mașinii sale, un Jaguar. Astfel, odată coborît de la volan, vehiculul a luat-o la vale și s-a oprit fix în stîlpul pe care stă scris numele localității, Rom.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load