Bolton: Summitul din Vietnam a fost un "succes", în pofida lipsei unui acord

Bolton: Summitul din Vietnam a fost un "succes", în pofida lipsei unui acord

John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, a declarat că summitul din Vietnam a fost "un succes neîndoielnic", în pofida faptului că preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, nu au ajuns la un acord în urma întrevederii.


"Cred că este fără îndoială un succes pentru Statele Unite, pentru că preşedintele (Donald Trump) a protejat, apărat interesele americane", a declarat Bolton într-un interviu pentru postul CNN.


Oficialul american a adăugat că liderul de la Casa Albă a prezentat oportunitatea unui viitor economic excelent pentru Coreea de Nord, adăugînd că, spre deosebire de administraţiile precedente, actuala Administraţie de la Casa Albă a depus eforturi susţinute pentru a ajunge la un acord.


Bolton a mai afirmat că potenţialul denuclearizării Coreei de Nord rămîne în pofida lipsei unui acord între Washington şi Phenian după summitul din Vietnam.


Trump şi Kim Jong-Un s-au întîlnit la Hanoi, pe 27-28 februarie, pentru un nou summit, organizat la opt luni după cel din Singapore.


Preşedintele SUA a întrerupt însă summitul cu liderul nord-coreean din cauza faptului că nu au ajuns la niciun acord privind denuclearizarea Coreei de Nord şi privind eliminarea sancţiunilor impuse Phenianului.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load