Berlin: Biletele pentru călătoriile cu transportul public, mai ieftine pentru femei

Berlin: Biletele pentru călătoriile cu transportul public, mai ieftine pentru femei

În luna martie, locuitoarele orașului Berlin au primit un cadou neobișnuit din partea Primăriei - bilete cu 21 la sută reduse, în transportul în comun.


La automatele pentru tichete din stațiile de metrou, autobuz și tramvai se poate achiziționa „biletul pentru femei”, Frauenticket, la prețul de 5,50 euro, comparativ cu 7 euro cît era pînă în prezent. Bărbații au fost atenționați să nu profite, riscînd să fie amendați dacă dețin un astfel de bilet și nu-și pot demonstra feminitatea. 


„Nu este doar un cadou, ci și un mod de a atrage atenția asupra inegalității dintre femei și bărbați, în privința salariilor”, au declarat reprezentanții BVG, operatorul berlinez de transport în comun.


Oficialii BVG și-au cerut scuze de la bărbații care se simt discriminați:


„Cine le cere totuși scuze femeilor care cîștigă mai puțin?” au adăugat ei.


În Germania, în posturi similare, salariul unei femei este, în medie, cu 21 la sută mai mic decît salariul unui bărbat, arată datele Eurostat pe 2017. E una dintre cele mai mari diferențe din Europa, nemții fiind întrecuți, în acest top, doar de cehi și de estonieni. România stă cel mai bine la acest capitol, femeile fiind plătite cu doar 3,5 la sută mai puțin decît bărbații.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load