COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Belarus nu va anula parada de 9 mai

Belarus nu va anula parada de 9 mai

Ministerul Apărării din Republica Belarus a transmis că nu va anula parada militară programată să aibă loc pe 9 mai, pentru a sărbători 75 de ani de la victoria URSS împotriva Germaniei naziste, scrie portalul de ştiri Tyt.by.

Autorităţile au răspuns, astfel, unei petiţii semnate de peste 7.000 de cetăţeni, care au cerut conducerii ţării să renunţe la paradă, din cauza amenințării răspîndirii coronavirusului, transmite Rador.ro.

Autorii petiției au remarcat că la parada respectivă, dar şi la repetițiile pentru acest eveniment, ar urma să participe foarte multă lume.


Pe de altă parte, din cauza pandemiei de coronavirus, toate celelalte manifestări publice au fost anulate. Ministrul belarus al apărării, Viktor Hrenin, a subliniat în răspunsul transmis semnatarilor petiţiei că, „în acest moment, situația epidemiologică din Republica Belarus permite armatei să-şi desfășoare activitățile de antrenament planificate”.

„Pentru Belarus, paradele militare sînt un tribut adus eroismului și statorniciei poporului nostru şi luptei împotriva invadatorilor fasciști”, a menţionat ministrul.

Presa din Belarus scrie că ministrul a semnat documentul prin care a răspuns petiţiei respective pe data de 16 aprilie, exact în ziua în care a apărut primul caz de coronavirus în cadrul armatei Republicii Belarus.

A doua zi, alte două persoane din armata naţională a Republicii Belarus au fost testate pozitiv pentru coronavirus. În Belarus au fost înregistrate 6.264 de cazuri de COVID-19 şi 51 de decese. Preşedintele Aleksandr Lukaşenko, însă, consideră pandemia de coronavirus drept o „psihoză” şi se opune oricărei măsuri de carantină.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load