A fost descoperit locul în care Shakespeare a scris "Romeo şi Julieta"

A fost descoperit locul în care Shakespeare a scris "Romeo şi Julieta"

Un istoric spune că a descoperit locaţia exactă în care William Shakespeare a scris "Romeo şi Julieta".


Deşi se cunoştea anterior că faimosul dramaturg a trăit în apropiere de gara de pe Liverpool Street între 1597 şi 1598, istoricul de teatru Geoffrey Marsh pretinde că a identificat locaţia exactă unde a fost scrisă piesa.


Dovezile sugerează că Shakespeare a locuit într-o casă aflată pe locul unde azi se află un bloc de birouri, lîngă Biserica St Helen, la numărul 35 de pe strada Great St Helen's, potrivit Agerpres.


Marsh a descoperit că Shakespeare era chiriaş al breslei pielarilor din Londra, Company of Leathersellers.


"Locul unde a trăit Shakespeare la Londra ne oferă o înţelegere mai profundă a surselor de inspiraţie pentru opera şi viaţa sa", a declarat Marsh, directorul departamentului de teatru din cadrul Muzeului Victoria şi Albert.


"La cîţiva ani de cînd s-a mutat din Stratford la Londra, el trăia într-una dintre cele mai bogate parohii din oraş, alături de personalităţi publice importante, de comercianţi bogaţi, de medici apreciaţi şi de muzicieni", a indicat el.


"Comercianţii aveau relaţii în întreaga Europă, iar medicii erau în contact cu cea mai progresistă gîndire a momentului din universităţile din Italia şi Germania", a explicat expertul.


"Traiul într-un un astfel de centru de putere din Londra i-a crescut statutul, într-un moment în care acesta îşi clădea o carieră, căuta să obţină un blazon de familie şi plănuia să-şi cumpere o casă impresionantă şi scumpă în Stratford", a completat el


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load