X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sonetele lui Shakespeare, interzise în închisori

5 dec. 2017,, 04:30   Externe
2430 0

Sonetele lui Skakespeare sau seria fantasy „Game of Thrones” se numără printre operele interzise în închisorile din Texas, în timp ce alte cărți controversate nu au ajuns pe lista neagră.

Astfel, deținuții pot citi autobiografia lui Adolf Hitler, „Mein Kampf”, sau două dintre cărțile scrise de un fost lider Ku Klux Klan, relatează The Guardian.

Deținuții din Texas au interdicție la mai bine de peste 10.000 de opere, care au fost interzise de către Departamentul de Justiție din statul american. Alegerea acestor opere nu a fost lipsită de controverse, căci pe lista de cărți interzise se numără și sonetele lui William Shakespeare, precum și cartea The Color Purple, scrisă de Alice Walker și premiată cu Pulitzer.

De partea cealaltă, au fost aprobate peste 248.000 de titluri, pe care cei 150.000 de deținuți le pot citi în închisoare. Printre volumele permise se numără „Cartea sfîntă a lui Adolf Hitler”, descrisă drept „biblia neo-naziștilor”, „Mein Kampf”, „Farmecele lui Satan” și seria „50 Shadees of Grey”.

Oficialii au explicat că au fost interzise cărți care conțin informații despre confecționarea de materiale explozive, arme sau droguri, precum și cărți care „au fost scrise pentru a-i învăța pe deținuți cum să fugă din închisoare”, cele care conțin „prezentări explicite ale unor acțiuni interzise precum: viol, incest, sex cu minori, violență, sclavie sau necrofilie” și cele care conțin informații care i-ar putea ajuta pe deținuți să evite să fie prinși cînd comit infracțiuni.


Astfel, „Mein Kampf nu se află pe lista cărților interzise, pentru că nu încalcă regulile”. Pe de altă parte, „The Color Purple” este interzisă pentru că personajul principal este violat de tată.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?