Transnistria va continua să recunoască polițele de asigurare RCA emise în Moldova

Transnistria va continua să recunoască polițele de asigurare RCA emise în Moldova

Obligația de a achiziționa polița de asigurare RCA a Transnistriei nu se aplică proprietarilor de autovehicule înmatriculate în Republica Moldova, a căror răspundere este asigurată în mod corespunzător de societățile de asigurare din Moldova.


Potrivit presei transnistrene, despre acest lucru a declarat Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldovenești Nistrene, comentînd interpretările unor mass-media cu privire la amendamentele la Legea "Cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto".


Ministerul a explicat că pentru rezidenții moldoveni este prevăzut un regim special de recunoaștere reciprocă a polițelor de asigurare RCA, în conformitate cu Decizia de protocol "privind mecanismul de cooperare a subiecților de asigurări din Moldova și Transnistria în cadrul acordurilor RCA" din 10 aprilie 2015 și semnat de Cadrul de dezvoltare pentru cooperarea subiecților de asigurări.


"Partea transnistreană își îndeplinește conștiincios propriile obligațiuni prevăzute de aceste acorduri și se bazează pe prevenirea încălcărilor de către structurile de profil ale Republicii Moldova", a afirmat într-un comentariu Ministerul de Externe al Transnistriei.


De asemenea, legea menționată nu se aplică proprietarilor de vehicule înmatriculate în străinătate care dețin o poliță valabilă de asigurare internațională Carte Verde cu o acoperire care include și Transnistria.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load