COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2952
Puterea stiri: 6898
Coronavirus stiri: 7666

Rusia a interzis importul a 8 tone de prune din Moldova

17 sep. 15:40   Economie
2774 0

Rusia a interzis importul a 8 tone de prune din Moldova

În special, administrația Rosselhoznadzor pentru orașul Moscova, regiunile Moscova și Tula la post de control fitosanitar situat la depozitul de păstrare temporară OST-Terminal SRL în timpul controlului fitosanitar, la inspectarea unui lot de prune proaspete (originea – Republica Moldova), în cantitate de 8 tone, a fost identificat un obiect de carantină pentru Federația Rusă – Molia orientală a fructelor (Grapholita molesta Busck.).

Prezența dăunătorului de carantină în stare vie a fost confirmată de examenul de laborator efectuat de specialiștii Centrului de carantină a plantelor din Rusia "Centrul de carantină a plantelor".

Administrația Rosselkhoznadzor a emis o notificare proprietarului încărcăturii cu privire la luarea măsurilor în privința produselor de carantină infectate. Proprietarul a decis să le distrugă.

În conformitate cu legislația fitosanitară a Federației Ruse, prunele infectate au fost distruse sub controlul administrației Rosselkhoznadzor.


Molia orientală a fructelor este un dăunător periculos, aduce dăune fructelor și lăstarilor aproape tuturor culturilor de fructe. Deteriorarea severă a lăstarilor duce la lipsa creșterii masei verzi. Fructele afectate se distrug complet și nu pot fi folosite. În zonele unde este răspîndită, ea poate distruge de la 50 la 100% din roadă.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽