Cine sînt cei peste 600.000 de moldoveni care vor primi cîte 1.056 de lei

Cine sînt cei peste 600.000 de moldoveni care vor primi cîte 1.056 de lei

Acest suport unic va reprezenta un ajutor pentru 610 mii de persoane: beneficiari de pensii pentru limita de vîrstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș și beneficiarii alocațiilor de stat.


La 1 aprilie 2019 se indexează nivelul venitului lunar minim garantat în mărime de 3 procente, reieşind din creşterea anuală a indicelui preţurilor de consum pentru anul precedent. Astfel, din 1 aprilie, nivelul venitului lunar minim garantat în Moldova va fi de 1056 de lei.


”Beneficiarii vor primi cîte 1056 de lei ca supliment. Acest suport unic va reprezenta un ajutor pentru 610 mii de persoane: beneficiari de pensii pentru limita de vîrstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș și beneficiarii alocațiilor de stat”, a precizat secretarul general de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca.


Nivelul venitului minim garantat este luat în considerare pentru calcularea ajutorului social şi a ajutorului pentru perioada rece a anului.


Mijloacele financiare necesare pentru acordarea ajutorului social/ajutorului pentru perioada rece a anului în anul 2019, inclusiv indexarea de la 1 aprilie curent a venitului lunar minim garantat au fost aprobate în Legea bugetul de stat pentru anul 2019. Astfel, pentru prestația de ajutor social vor fi alocate 548 de milioane de lei și pentru ajutorul pentru perioada rece a anului – 349,1 milioane de lei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load