Moldova va intensifica controlul la importul de cartofi din Belarus

Moldova va intensifica controlul la importul de cartofi din Belarus

Moldova va intensifica controlul la importul de cartofi din Belarus, transmite Noi.md


Acest lucru este prevăzut în ordinul semnat de directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Ion Sula.


El a ordonat ca toți specialiștii ANSA să monitorizeze toate importurile de cartofi din Belarus, utilizînd prelevarea probelelor și testele de laborator la prezența dăunătorului de carantină Clavibacter michiganensis subsp. Sepedonicus.


Probele vor fi prelevate și sigilate în posturile de inspecție la frontieră și transportate la laborator.


În conformitate cu acest ordinal, lotul, de unde se vor preleva probe, va fi reținut la postul de frontieră pînă la obținerea rezultatelor testelor de laborator. În cazul prezenței dăunătorului de carantină, lotul de cartofi va fi returnat în țara de origine.


Decizia de a intensifica controlul importului de cartofi din Belarus a fost luată după ce, săptămîna trecută, inspectorii ANSA au reținut un lot de cartofi cu o greutate de peste 21 de tone importat din Belarus, în care a fost descoperit dăunătorului de carantină provocată de bacteria Clavibacter michiganensis subsp. Sepedonicus, care este una dintre cele mai periculoase boli ale cartofilor.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load