COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Kîrgîzstanul este interesat de importul produselor agricole moldovenești

Kîrgîzstanul este interesat de importul produselor agricole moldovenești

Kîrgîzstan este interesat de importul mărfurilor moldovenești, în special, al produselor agricole, iar pentru Chișinău prezintă interes experiența Bișkekului în activitatea desfășurată cu Fondul Eurasiatic pentru Stabilitate și Dezvoltare.

Despre acest lucru s-a discutat în cadrul întrevederii pe care președintele Moldovei, Igor Dodon, a avut-o la Erevan cu președintele Republicii Kîrgîzstan, Sooronbay Jeenbekov, transmite Noi.md.

Potrivit serviciului de presă al președintelui Moldovei, părțile au discutat diverse subiecte cu privire la relațiile bilaterale și au constatat interacțiunea dintre Moldova și Kîrgîzstan la nivel de șefi de state și în cadrul unor platforme internaționale, cum ar fi CSI și UEEA. În context, Igor Dodon a menționat că relațiile de colaborare dintre țara noastră și Uniunea Economică Eurasiatică au fost stabilite la summit-ul de la Bișkek, care a avut loc în luna aprilie 2017.


Abordînd subiectul raporturilor comercial-economice, interlocutorii au fost unanimi în opinia privind necesitatea intensificării acestora și a valorificării pe deplin a potențialului existent. Totodată, Kîrgîzstan este interesat de importul mărfurilor moldovenești, în special, al produselor agricole, iar pentru Chișinău prezintă interes experiența Bișkekului în activitatea desfășurată cu Fondul Eurasiatic pentru Stabilitate și Dezvoltare.

După cum s-a menționat, Moldova și Kîrgîzstan consideră importantă consolidarea dialogului la nivel de putere executivă și legislativă, precum și reluarea activității Comisiei interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică.

Igor Dodon a adresat domnului Sooronbay Jeenbekov invitația de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova în anul 2020. La rîndul său, liderul Kîrgîzstanului l-a invitat pe șeful statului moldovenesc să efectuez o vizită la Bișkek.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load