Înţelegerea importantă a lui Dodon cu şeful „Gazprom”-ului

Înţelegerea importantă a lui Dodon cu şeful „Gazprom”-ului

Moldova şi „Gazprom” vor lansa negocieri privind condiţiile noilor contracte privind livrarea şi tranzitarea de gaze naturale ruseşti pe teritoriul ţării noastre, din 1 ianuarie, 2020. 


O înţelegere în acest sens a fost realizată în cadrul întrevederii de lucru pe care preşedintele RM, Igor Dodon, a avut-o în cadrul Forumului Economic de la Sankt Petersburg cu preşedintele Consiliului de Administrare al companiei „Gazprom”, Aleksei Miller, transmite Noi.md. 


Potrivit informaţiei de pa pagina preşedintelui Moldovei dintr-o reţea de socializare, părţile au examinat modul și perspectivele de cooperare în sectorul energetic. În special, au discutat chestiuni ce țin de livrarea gazului rusesc în Moldova și tranzitul acestuia pe teritoriul republicii. 


Au fost obținute înțelegeri privind lansarea negocierilor ce țin de condițiile noilor contracte de livrare și de tranzit a gazelor începînd cu 1 ianuarie 2020. Alte detalii ale întrevederii nu sînt oferite.


În anul 2018, SA „Gazprom” a livrat Moldovei gaze în volum total de 2,9 miliarde metri cubi, ceea ce înseamnă cu 8,4% mai mult decît în anul 2017 (2,7 miliarde metri cubi). Contractele de livrare a gazelor către consumatorii Moldovei și tranzitul gazelor pe teritoriul țării noastre, semnate de SA „Gazprom” și SA „Moldovagaz”, sînt valabine pînă la sfîrșitul anului 2019.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load