În industria Moldovei se atestă cea mai mare creștere din ultimii 3 ani

În industria Moldovei se atestă cea mai mare creștere din ultimii 3 ani

În industria moldovenească, în 2017, a fost obținută cea mai mare creștere a producției din ultimii trei ani, constituind 3,4% față de 0,6% în 2015 și 0,9% în 2016.


Potrivit Biroului Național de Statistică, creșterea de anul trecut s-a datorat în principal întreprinderilor de procesare și prelucrare a produselor alimentare, în timp ce producția în industria minieră a scăzut cu 3,7%, relatează Noi.md.


Statisticile oficiale denotă că, în 2017, comparativ cu anul 2016, producția la întreprinderile din industria prelucrătoare a crescut cu 4,5%, iar la întreprinderile din industria alimentară – cu 6,4%. În același timp, anul trecut, producția de băuturi a înregistrat o creștere de 7,8%, în timp ce producția de produse din tutun – un declin de 30,6%.


Fabricarea produselor textile a scăzut cu 6,5%, iar a îmbrăcămintei a crescut cu 2,3%. Producția de hîrtie și produse din hîrtie a scăzut cu 5,3%, în timp ce producția de produse chimice și produse chimice a scăzut cu 6%.


Producția de produse farmaceutice și preparate farmaceutice a înregistrat o creștere de 5,4%, iar cea a produselor din cauciuc și plastic – o creștere de 16,4%. În industria metalurgică, producția a crescut cu 6,3%.


Producția de construcții și produse metalice, cu excepția mașinilor, echipamentelor și instalațiilor, a crescut cu 3,6%, a computerelor, produselor electronice și optice a scăzut cu 10,1%. În producția de echipamente electrice s-a înregistrat o creștere de 39,4%.


Producția de mașini și echipamente a scăzut cu 4,1%, de mașini, remorci și semiremorci a crescut cu 12%. Producția de mobilier a scăzut cu 0,2%.


Producția și furnizarea de electricitate, gaze, apă caldă și căldură au înregistrat un declin de 1,7%.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load