COVID-19 în MOLDOVA

Dodon: Banii din profitul băncilor comerciale ar trebui repartizați în economie

Dodon: Banii din profitul băncilor comerciale ar trebui repartizați în economie

Președintele Igor Dodon susține că banii din profitul băncilor comerciale, care în 2019 se ridică la suma de 1,5 miliarde de lei, ar trebui repartizați în sectoarele economiei naționale care au avut de suferit din cauza pandemiei și a secetei.

Șeful statului a declarat că deși această propunere ar putea să supere bancherii, în condițiile crizei riscurile trebuie repartizate uniform.

Banca Națională a Moldovei a recomandat băncilor să se abțină de la plata dividendelor către acționari și alte forme de distribuire a capitalului, cel puțin pînă la 30 septembrie 2020.


”Noi toți locuim într-o țară. Nu este normal, băncile au acest profit din banii veniți din sectorul economic. Economia este în criză, iar ei vor să-și împartă dividende. Cred că riscurile trebuie calculate pentru toți, trebuie să ne gîndim cum o parte din acest profit să îl repartizăm agenților economici care au avut de suferit”, a declarat președintele.

Igor Dodon s-a arătat nemulțumit și de faptul că deși statul a decis să acopere 8,7% din creditele luate de agenții economici, băncile comerciale au stabilit din acest procent un comision de 2%. Șeful statului a solicitat BNM să intervină de urgență în acest caz.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load