TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dmitri Medvedev speră să reia posibilitățile pierdute în relațiile cu Moldova

Dmitri Medvedev speră să reia posibilitățile pierdute în relațiile cu Moldova

Primul ministru al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, speră să reia posibilitățile pierdute în relațiile dintre Rusia și Moldova și să intensifice cooperarea între părți în diferite domenii.


El a afirmat acest lucru în cadrul întrevederii de la Moscova cu premierul Moldovei, Ion Chicu, transmite Noi.md.


"În ultimii ani am ratat multe lucruri. Sincer vorbind, nu sînt sigur că acest lucru a avantajat țara voastră, că a adus posibilități suplimentare. Dimpotrivă, de-a lungul anilor am pierdut ceva. Sper că acum vom putea relua oportunitățile pierdute", a declarat Dmitri Medvedev.
El a menționat că actuala vizită a lui Ion Chicu este prima la nivel de Prim Ministru al Moldovei în Federația Rusia în ultimii șase ani.


"Sper că această vizită va da un impuls suplimentar relațiilor noastre în domeniul economic, în cooperarea investițională, privind o varietate mare de probleme umanitare", a declarat premierul rus.


Potrivit RIA Novosti, la rîndul său, Ion Chicu a menționat că vizita sa are legătură nu numai cu lipsa, pe parcursul mai multor ani, a unui dialog între guvernele Rusiei și Moldovei și cu numărul mare de probleme acumulate, dar și cu apropierea popoarelor și cu tradiționalele relații de prietenie.


Potrivit acestuia, Rusia și Moldova au o viziune comună în domeniul investițiilor, al politicii sociale. "Am venit pentru a relua dialogul între guvernele noastre cu privire la mai multe aspecte ale cooperării noastre. S-au acumulat o mulțime de probleme. Cred că, în condițiile unui dialog de afaceri, onest, problemele existente pot fi rezolvate, poate fi dat un impuls comerțului, cooperării economice, cooperării umanitare și culturale", a declarat premierul Moldovei.


Medvedev l-a felicitat pe Chicu pentru numirea sa în funcția de prim-ministru și i-a urat succes în activitatea sa. "Este important că această vizită a avut loc imediat după numirea dvs. în funcție. Aceasta este o oportunitate de a verifica ceasul și de a privi planurile noastre de viitor. Mă refer la interesul Federației Ruse în dezvoltarea relațiilor cu Republica Moldova. Mizez pe un interes reciproc al țării dvs. în dezvoltarea și consolidarea acestor relații", a spus șeful guvernului Federației Ruse.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load