TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Director general ODIMM: Economia verde, viitorul economiei moldovenești

Director general ODIMM: Economia verde, viitorul economiei moldovenești

Directorul general al Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii /ODIMM/, Iulia Costin, a declarat în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Moldpres că economia verde reprezintă viitorul economiei moldovenești.

"La Conferința internațională a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, desfășurată pe 28 noiembrie 2019 cu genericul "Moldova Verde" s-a discutat și Programul național de ecologizare a economiei naționale, adoptat pe 27 noiembrie, și s-a ajuns la concluzia că economia verde reprezintă viitorul economiei moldovenești", a spus Iulia Costin.

Programul național de ecologizare a economiei naționale a fost adoptat de Ministerul Economiei pe o perioadă de trei ani și are o acoperire financiară de 65 milioane de lei pentru suportul proiectelor ecologice ale IMM-urilor. Potrivit directorului general al ODIMM, după pregătirea manualului operațional, la mijlocul lunii ianuarie 2020, programul va fi lansat. "În cadrul acestui program, o mie de IMM-uri vor beneficia de informații referitoare la conceptul 3R - reducerea, reciclarea și recuperarea materiilor prime, 400 de companii vor fi instruite în domeniul implementării economiei circulare, 100 de întreprinderi vor beneficia de granturi mici, iar 50 vor obține granturi mari", a declarat Iulia Costin.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load