COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Belarus a prelungit restricțiile la importul cărnii de porc din Moldova

Belarus a prelungit restricțiile la importul cărnii de porc din Moldova

Belarus a prelungit restricțiile temporare la importul cărnii de porc din Moldova din cauza pestei porcine africane (PPA).

Aceste informații au fost postate pe site-ul Departamentului de Supraveghere Veterinară și Alimentară al Ministerului Agriculturii din Belarus, informează Belta.

Potrivit Organizației Mondiale a sănătății animalelor, pe teritoriul raioanelor Glodeni, Ungheni și Leova din Moldova au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire a speciilor sensibile de animale cu pestă porcină africană. În acest sens, se prelungesc restricțiile temporare la importul din Moldova în Belarus a porcilor vii, a speciilor de animale sensibile din grădinile zoologice și circ, a cărnii de porc (inclusiv a cărnii de mistreți) și a altor materii prime porcine, precum și a produselor de prelucrare a acestora, a materiilor prime de piele, coarne și intestine, a trofeelor de vînătoare, provenite de la speciile de animale sensibile și a altor produse.

Departamentul a informat cu privire la necesitatea de a lua măsuri suplimentare de control pentru a asigura protecția biologică a complexelor porcine de toate formele de proprietate.


Pesta porcină africană (boala Montgomery) este o boală virală a porcilor domestici și sălbatici. Nu există un vaccin împotriva acestei boli. Aproape toți porcii bolnavi mor. Pentru om, PPA nu prezintă nici un pericol.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load